Nejste přihlášen/a.
Na chalupě mě odpadla kachlička . Bylo to nalepeno lepidlem co už nemám . Mám tam ale zbytek cementu (zabalené v sudu a folii) . Cemet je cca rok starý a díval jsem se krásně sypký . Mohu to přilepit cementem? Jaký je správný postup , aby to bylo kvalitně? Mám použít čistě cement , anebo smíchaný s jemným pískem?
Jedna kachlička? Čímkoliv co máte po ruce. Silikon, tekutý hřebíky, chemoprén .A aby to bylo správné chatařské - i kdyby jste to nalepil na povidla tak to bude držet.
Ono to vypadá od instalatéra jako vtip, ale povidla na opravu odpadlé kachličky jsou skutečně osvědčený "babský" recept fakt to drží a fest.
Za pár let se při spojení slov povidla a kachlička budou mladí poohlížet po telefonním čísle na Chocholouška a bez stavebního lepidla nedaj ani ránu . JJ, kšeft musí bejt. Mladý pane, je to potřeba napenetrovat, máme bezva penetraci tady v tom kanystříku (5l) a přilepit naším speciálním lepidlem, jinak Vám to do roka upadne. Takže tady to lepidýlko, bohužel jen v dvacetikilovém pytli, menší výrobce přestal dělat.
Vzpomínám že za mých mladých let se na nic jiného nelepilo(nic jiného nebylo) ,akorát se dlažba ,obklad,máčel do vody.A když jsem rekonstruoval koupelnu tak to sakra drželo
JJ Magor-
Na stěnu obkladačky většinou na štuk řádně "omaštěný" cementem (běžně jsme jako učni do kbellíku .klasika pozink.cca10l do půlky štuk a do toho 3-4 lžíce cementu),dlažba do "živého" betonu ,který se posypával cementem,nebo sse suchý beton polévall cemeentovou kaší do kterré se kladla dlažba! Dnešní lepidla mají jednu výhodu o keramický odklad se nemusí namáčet =je s tím snazší práce,dlažba se smaozřejmě nemočila.
Tazatel- udělejte do fanky trouchu cemenové kaše a na tu to přilepte.
Dobrý den, udělat kašičku z cementu a disperzního lepidla (Herkules nebo Dispercoll), potřít kachličku, nechat zavadnout a tlakem přilepit na čistý a pevný podklad. Zdravím!
Kupte montážní lepidlo v kartuši (150 Kč), kachličku očištěte, lepidlo naneste v pár bodech a normálně připlácněte. Není třeba nic fixovat.
satam: To je fakt. Jsem si to nějak neuvědomil. Správnej chatař nechodí do hobbymarketu pro instatní stavební matroš, ale pěkně se s kachličkou bude půl dne prcat mícháním cimentu. OK
Pokud má doma cement, tak nejdýl trvá sníst jogurt aby měl kelímek na rozmíchání Zato jít do Baubau pro kartuši zabere půl dne
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě... A cement ani není podřadná náhrada...
asd1: No, v kelímku cement na kachličku bych chtěl vidět míchat. Ale dobrá, nadsázce rozumím. Že zasereš kelňu a fangli, kolem plno prachu z cementu a tak podobně... Pak tu kachli ještě zafixovat lepící páskou nebo křížkama (správnej chatař křížky má samozřejmě někde v kůlně) a pak umejt vercajk... Ale tak jo. Já bych to řešil instantně v kvádru s čistýma rukama.
V pohodě Pokud cement nebudu sypat z metru jak trotl tak nic nezparášim, v kelímku rozmíchám špachtlí nebo třískou, zasvinim leda zubovou stěrku (a jednu kachličku v pohodě i bez ní), fixovat nic nemusim, stačí půl minuty podržet než cement zavadne. Pak ještě po chvíli proškrábnout spáru aby bylo místo na spárovačku... Než dojdeš pro kartuši a převlíkneš se do kvádra tak to budu mít dávno hotový
Lepidlo je fajn, ale pokud neni po ruce a mám cement...
ano, můžete použít čistý cement.
1/ dohladka oškrkejte dosedovou plochu na kachličce i na zdi.
2/ v zednickém šufánku nařídko rozmíchejte trochu cementu, špachtlí namázněte tenkou vrstvu na zeď i na kachličku.
3/ kachličku silou přitiskněte na zeď a chvíli držte.
4/ do spáry pod lepenou kachličku zastrčte sirky, aby vám nesjela dolů.
Je to práce sotva na pár minut a já si myslím, že se vám povede první pokus. Snad jediný problém je trefit správnou tloušťku cementové vrstvy, aby vám kachlík nevyčuhoval přes okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.