Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perlinka přes nové rozvody?

Od: nickcarter odpovědí: 2 změna:

Předělávám panelový byt, mám hotové nové rozvody elektřiny, které jsem zaházel maltou a chystám se štukovat. V rozích místností jsou praskliny, do kterých chci dát pruh perlinky (penetrace, lepidlo, perlinka, lepidlo) a zbytek jenom penetrace a štuk. Z omítky je malba oškrábaná. Chci se zeptat na několik otázek:

1. Mám dát lepidlo a perlinku i přes nové drážky elektřiny, nebudou vidět? Nebo jenom přetáhnout lepidlem?

2. Mám udělat do staré omítky drážky špachtlí (takovou mřížku), aby se nový štuk lépe chytil a držel? (radí jeden zedník, druhý říká, že ne)

3. Jaký štuk doporučujete?

4. Kvůli sádrokartonu potřebuju o pár cm snížit špaletu u okna (je tam cca 4-5 cm od stropu). Sádrokarton si "vezme" cca 4cm, ale protože neni strop úplně rovný (je tam zub), tak bych to tak o dva cm chtěl snížit. Čím bych to měl snížit? Sádrovou omítkou, polystyrenem nebo lepidlem?

Předem děkuju všem za rady a ochotu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) Ne, ano.

2) Ne, není třeba.

3) Hasit 160, KVK, nejčastější štuky.

4) Snížit strop, nebo jen špaletu? Strop sádrošem, špaletu polyšem.

nickcarter
hodnocení

Jenom tu špaletu. Od stropu je to ke špaletě cca 4-5cm a to mi kvůli možným nerovnostem stropu někde nejspíš nevyjde a dostal bych se sádrokartonem "pod" špaletu.

Děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]