Nejste přihlášen/a.
Předělávám panelový byt, mám hotové nové rozvody elektřiny, které jsem zaházel maltou a chystám se štukovat. V rozích místností jsou praskliny, do kterých chci dát pruh perlinky (penetrace, lepidlo, perlinka, lepidlo) a zbytek jenom penetrace a štuk. Z omítky je malba oškrábaná. Chci se zeptat na několik otázek:
1. Mám dát lepidlo a perlinku i přes nové drážky elektřiny, nebudou vidět? Nebo jenom přetáhnout lepidlem?
2. Mám udělat do staré omítky drážky špachtlí (takovou mřížku), aby se nový štuk lépe chytil a držel? (radí jeden zedník, druhý říká, že ne)
3. Jaký štuk doporučujete?
4. Kvůli sádrokartonu potřebuju o pár cm snížit špaletu u okna (je tam cca 4-5 cm od stropu). Sádrokarton si "vezme" cca 4cm, ale protože neni strop úplně rovný (je tam zub), tak bych to tak o dva cm chtěl snížit. Čím bych to měl snížit? Sádrovou omítkou, polystyrenem nebo lepidlem?
Předem děkuju všem za rady a ochotu.
1) Ne, ano.
2) Ne, není třeba.
3) Hasit 160, KVK, nejčastější štuky.
4) Snížit strop, nebo jen špaletu? Strop sádrošem, špaletu polyšem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.