Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte jak opravit základ. Oproti fasádě je sokl odskočený, což nechci.Sokl oklepu a dostanu se na cca rovinu s fasádou. Problém je v tom, že základ není úplně soudržný a,kdybych do něj dlubal, tak se bude sypat. Co na sokl dát, nebo čím ho ošetřit? Chci nechat udělat rovnou fasádu, až dolů, popř.předsazenou oproti soklu.Na fasádu budu dávat 10cm polystyren.Je to starší dům a je podsklepený.Přikládám fotky soklu,ta modrá čára je izolace.
Děkuji za odpovědi
Dobrý den, nejdříve udělejte fasádu se zateplením, potom opravte ten roh (či další "výtluky"v soklu) a potom použijte na ten sokl desky Cetris + povrchová úprava. Ten sokl bych raději neoklepával a desky přidělával přímo (je to snad ještě pevné a hlavně více rovné, než po oklepání). Zdravím!
Nechci se přít, ale já jsem ten sokl podle obrázků vyhodnotil jako pevný a vcelku suchý. Ten roh zřejmě upadl, protože tam nějakou dobu zatékalo od špatného okapového svodu, který je už opravený (to jen spekuluji). No, jak to tam vypadá skutečně si vyhodnotí až tazatel.
Chlapi,nic neopadlo samo,na tom rohu byla prasklina,tak jsem ho sklepal dolů,abych se podíval co je pod tím.Barák je kolem dokola stejný,akorát je sem tam na tom prasklina.Že by to bylo nějak volné,tak to ne,celkem to drží,jen když to sklepu,tak ten beton je takový ,jakoby povrchově sypký.Ty cetris desky,by se daly,ale když to dám přímo na to,tak mi to zase trochu naroste a to jsem moc nechtěl,ale asi nic nezbyde,co?Díky za názory
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.