Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na zahradě plánuji samovolně stojící sklep o velikosti 3,5x2m. Hlubka výkopu cca 3m. Stavět ho budu ze traceného bednění. Bude stačit 20cm široké bednění proložené železem? Strop bude betonový na trapézovém plechu.
Děkuji
Děkuji. Beton míchám vlastní písek + štěrk + cement (2+1+1). Armaturu dávám 12mm do každé cihly + pásek kolem dokola.To by snad mělo stačit že?
Mohu se zeptat ještě na strop? Zde bych chtěl použít dvě kolejnice + traverzy a trapézový plech + kari síť. Beton cca 10cm. Vylít trochu do spádu a na to navařit IPU, dále přidat polystyren (jakou tlošťku zvolit?) a ten rovnou zasypat zeminou?
Jde mi o co nejlepší izloční vlastnosti jak v létě a v zimě. Na skladbu stropu mám místo cca 50-60cm. Odvětrávání řeším nasávaním u vchodu do sklepa a výstupem ve stropu 10cm trubkou.
Děkuji
Na zahradě jsem vybudoval zakopaný sklep jen z cihel z bouračky.Spodní část je z betonových cihel vršek z normálních,není hydroizolovany,protože sklep má být vlhký.Strop je z předpjatých panelů 8cm.Podlaha je zalita betonem 10 cm.Bez karisítě.Sklep 4x5m měl 20 narozeniny,ani se nehnul na sklepě ještě stojí chatka s verandou 5x6m
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.