Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silné ztracené bednění pro sklep

Od: hava* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, na zahradě plánuji samovolně stojící sklep o velikosti 3,5x2m. Hlubka výkopu cca 3m. Stavět ho budu ze traceného bednění. Bude stačit 20cm široké bednění proložené železem? Strop bude betonový na trapézovém plechu.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bude to stačit. Pokud bude dávat armaturu a nešizený beton.

hava*
hodnocení

Děkuji. Beton míchám vlastní písek + štěrk + cement (2+1+1). Armaturu dávám 12mm do každé cihly + pásek kolem dokola.To by snad mělo stačit že?

Mohu se zeptat ještě na strop? Zde bych chtěl použít dvě kolejnice + traverzy a trapézový plech + kari síť. Beton cca 10cm. Vylít trochu do spádu a na to navařit IPU, dále přidat polystyren (jakou tlošťku zvolit?) a ten rovnou zasypat zeminou?

Jde mi o co nejlepší izloční vlastnosti jak v létě a v zimě. Na skladbu stropu mám místo cca 50-60cm. Odvětrávání řeším nasávaním u vchodu do sklepa a výstupem ve stropu 10cm trubkou.

Děkuji

Kdysi tady byl poradce, co projektoval stěny, napsal i knihu. Tam se dobře čerpalo o stavbě sklepa.

megaknihy.cz/...

cena knihy se ztratí v ceně stavby. Jen ušetřením za hutnění se to vrátí mnohokrát.

jabraka*
hodnocení

0x

Na zahradě jsem vybudoval zakopaný sklep jen z cihel z bouračky.Spodní část je z betonových cihel vršek z normálních,není hydroizolovany,protože sklep má být vlhký.Strop je z předpjatých panelů 8cm.Podlaha je zalita betonem 10 cm.Bez karisítě.Sklep 4x5m měl 20 narozeniny,ani se nehnul na sklepě ještě stojí chatka s verandou 5x6m

JABRAKA

hava*
hodnocení

Hydroizolovat ho také nechci, pouze přemýšlím dát Ipu na střechu + možná zahnout kousek přes okraje a na to dat extrudovaný polystyren. Já už pak nad sklepem budu mít jenom zeminu, tak mi ta Ipa přijde rozumná, co myslíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]