Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vychytávka na čištění oken

Od: martinrais odpovědí: 13 změna:
Zdravím Kdo mi prosím poradíte jak dokonalé vyčistit rychle okna a mít je opravdu čistá bez stop vody nechci používat a nemám ani k dispozici žádné přípravky které lze zakoupit určitě něco existuje,díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejv111*
hodnocení

4x

Dobrý den,

můžu Vám vřele doporučit elektrický čistič oken (vysavač). Žena si ho nemůže vynachválit. Práce neskutečně rychlá a výsledek uspokojivý. Někdy bývá v akci i v Lidlu, ale pod jinou značkou.

toje
hodnocení

3x

A když nemáte ani ten šampon,dát do vody trochu octa, nebo sody. Několikrát omýt a suchým hadrem vyleštit, když nemáte hadr, tak použít noviny.

kepler*
hodnocení

3x

Potvruji odpověď toje. Soda nevím, ale ocet opravdu umí vyleštit okna dokonale a beze šmouh. Někdo říkal, že ani nepoužívá saponát. Když jsou ale okna opravdu hodně znečištěná, tak ten saponát je na místě a napodruhé použiju ten ocet. Velmi dobrá je gumová stěrka. Nejlíp se leští novinami, nebo jiným savým papírem. Umýt taky parapet je samozřejmost, jinak jsou po prvním dešti okna zapráskaná zase.

lucie*
hodnocení

3x

Jsem puňta a vždycky jsem nervozní jak zasítí slunce a na oknech se ukážou šmouhy,které normálně nejdou vidět.Kolikrát jsem leštila okna o život a stejně tam byly.

Takže poradím supr věc a to utěrku na okna cca do 100kč,kterou koupíte skoro v každém obchoďáku.Tady jedna pro příklad,ale druhů a firem je spousta,stačí jen přečíst,aby byla na okna beze šmouh,bez použití čističů zbozi.cz/...

Okna pořádně myju jen jednou za rok a to nijak zvlášť,jen přejedu jarovou vodou(bydlím z obou stran u parku,takže pylu,prachu a hmyzu požehnaně) a jen občas utírám okna touhle utěrkou.Navlhčí se,bez čistidel,jen vodou a okno se přejede.Nejsou šmouhy,bere i lehkou špínu a potom jí vyperu s prádlem.Super věc,protože mi děti tapou po oknech,kočky tam otírají ňufáky a hodí se i na tv,lesklou pracovní desku v kuchyni...jinak se prý doporučují obyčejné silonky na leštění zrcadel a oken,ale to už ta utěrka vyjde levněji.

doplněno 09.05.18 11:50:

...opravdu je jich sposta druhů...jo a krásně vyčistí i nerez baterie,různé lesklé kovové předměty,lednici...prostě vše co se leskne.

Vychytávka na čištění oken

Mikrofázové útěrky, pod jakoukoliv značkou jsou opravdu skvělé. U nás jim říkáme švédské útěrky. Opravdu umí zázraky. *palec* Dají se koupit v celé sadě. Některá je na mytí, jiná je na okna, na prach, na podlahu, na dveře. *palec2*

hodnocení

2x

Kbelík vody na jedno okno, s troškou Jaru, čistý, větší hadr. Mokrým hadrem umýt celé okno a pak ještě hodně vykrouceným hadrem znovu a nechat oschnout. A tak celý byt, všechna okna. Pak se vrátit k prvnímu s prostředkem na okna v rozprašovači, s pumpičkou a novým, čistým a suchým hadrem. A okno vyleštit. Pokračovat přes všechna okna. Na závěr hadr a vodu z posledního mytí, umýt plechy před okny. ;) Jakmile sklo dobře neodmastíte, neumyjete, budete mít stále šmouhy a kapky. Když neumyjete plech před oknem, při prvním dešti bude celá práce zbytečná.

Je několik rad pudinkem počínaje a novinami konče, ale toto, co jsem napsala, je nejrychlejší cesta nejmenšího odporu. Chcete-li vynechat přípravek v rozprašovači, můžete sklo vyleštit ihned po mytí vykrouceným hadrem. Všechny hadry musí být čisté. To je podmínka!

doplněno 09.05.18 10:25:

Vychytávky se nekonají. Na špínu, bez ničeho, bez prostředků to přece nelze. Kdyby tomu tak bylo, nemuseli bychom prát a vytírat podlahu a čistit okna. Stačilo by kouzlo. *smich2*Navíc, já jsem napsala že cesta nejmenšího odporu. . .

tqzs

To není žádná vychytávka, ale skoro normální postup. Navíc Jar a prostředek na okna se musejí kupovat, což tazatel odmítá.

hodnocení

2x

Musíte se rozhodnout - buď dokonale, nebo rychle. Oboje zároveň se Vám nepovede ;).

doplněno 09.05.18 09:12:

Tam mě napadlo kladivo (případně větší dlažební kostka). Je to velmi rychlé a okno je pak naprosto dokonale čisté (i do budoucna). Akorát že skrz něj trochu táhne, ale to by v dnešních horkách nemuselo vadit. ;)

tqzs
hodnocení

1x

To bude těžké, protože na dokonalé a rychlé vyčištění je přípravek potřeba, leda by se parní čistič a hadr nepovažovali za přípravek. Pak ještě zbývá magie, ale ta se již téměř nepoužívá pro svou mizerniu účinnost...

liduli
hodnocení

1x

Zkuste umýt obyčejným šamponem, jakýmkoliv ovšem bez kondicioneru. Já používám kopřivový nebo březový. Po umytí přejedu švédskou útěrkou vymáchanou v čisté vodě a vyždímanou, někdy přejedu papírovou útěrkou.

hodnocení

0x

Co znamená "nemám k dispozici přípravky"? Nemáte si je kde koupit, za co koupit, nebo vám je někdo zakazuje?

Když jsem ještě pracoval na dráze, tak strojvedoucí používali na čelní skla lokomotiv směs sidolu a okeny 1:1 :)

Sidolem (dnes Sitolem) to jde bezvadně i bez ředění okenou, ale je to trochu dřina. Navíc je to "přípravek", což tazatel zarputile odmítá.

hodnocení

0x

Teplá voda z bramborových slupek (čistých) a vyleštit novinami - jen to chce ten nelesklý papír.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]