Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zjistit uložení trubek pod pozemkem?

Od: sollik* odpovědí: 5 změna:

Pozemek v mírném svahu. Během přípravy podkladu pod bazén jsem našel v zemi šachtičku, do které ustí dvě betonové trubky a odtud jedna pokračuje dál. Od starousedlíků vím, že kdysi tu byly na pozemcích malé struhy, kterými odtékala voda při větších deštích. Před X lety se někdo (kdo to netuším) rozhodl, že se voda z těchto struh svede do betonových trubek a ty jsou nyní uloženy pod zemí. Netušíte na kterém úřadě se zkusit dopátrat nějakých map?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud těma trubkama poteče voda, může je najít a vyznačit šikovný proutkař.
.
Já tak kdysi vyhledával odpad - kanalizační potrubí na dvoře velké firmy. Stačily dva svařovací dráty ohnuté na obdélníky přibližně 30x20 cm, a volně zavěšené v předpažených dlaních... Hejbaly se jak divé.
Kancelářským ksichtům jsem byl na smích...
Když mne ale za úspěch šéf ocenil, ksichty se protáhly.
.
Takže zkuste proutkaře. On už bude umět najít tekoucí vodu a vyznačit směr potrubí.

hodnocení

0x

Zkuste Státní meliorační správu.

Pravděpodobnost že budou mít ono potrubí zakreslené však není zrovna velká.., ale občas se to podaří najít.

hodnocení

0x

Čistě teoreticky by to mohlo být na stavebním úřadě. Ovšem, u tohodle bych se vůbec nedivil, kdyby to nebylo nikde namalovaný. Asi si s nějakým zanesením do map nikdo hlavu nelámal. Prostě se to udělalo a hotovo.

hodnocení

0x

Bývalý Státní statek nebo JZD - jejich archiv?

sollik*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi. Večer jsem zkusil vykopnout "sondy" v místech, kde jsem předpokládal, že by mohla trubka véct. V šachtičce vypadá trubka v perfektním stavu i když se do ní posvítí baterkou, bohužel na obou místech kde jsem ji vykopal je plná hlíny, v jednom místě je to ve spoji celé výškově posunuté - do kopce. Takže to již hodně dlouho nefunguje a nelze to nadále k ničemu využít.

Ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]