Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouho muze byt dum bez fasady

Od: camelot* odpovědí: 7 změna:

Dobry den. Ceka nas zhotoveni nove omitky rsp venkovni fasady. Zeptam se, pokud ji letos strhnu na cihlu, jak dlouho muze byt dum bez teto fasady a muze mu to nejak ublizit? Otazka druha, budu-li zateplovat dum polysem, jake bude slozeni cele omitky brano od holych cihel? Myslim vrstvy za sebou. Setkal jsem se z nazorem, ze pokud se bude zateplovat, nema smysl delat omitku a pak polys, nevim a tak se ptam. Diky Camelot

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"pokud ji letos strhnu na cihlu,"**** proč? jedině když nedrží omítka.

"dlouho muze byt dum bez teto fasady a muze mu to nejak ublizit"***** dlouho, neuškodí

"jake bude slozeni cele omitky brano od holych cihel" ******očištěné cihly (klidně i omítka) , penetrace, EPS lepeno pěnou (nebo i jiným lepidlem) lepidlo perlinka lepidlo, penetrace, omítka.

Podle velikosti a tvaru domku, bez talířovek a patních lišt.

co dále?

camelot*

Dobry vecer ;), jako vzdy vycerpavajici odpoved. Takhle, jde o to, ze fasada je jako celek tak z mensi poloviny nesoudruzna. V pomeru 7:3. Cili mista kde je jiz nesoudruzna, se vlastne daji odlupovat celkem lehko a proto si myslim, ze by bylo vhodnejsi to uz oklepat cele. Omitky vne domu jsem take sklepal na cihlu. Pac si rikam, ze kdyz se neco dela, ma se to delat poradne. Proto jsem se ptal, jak dloho muze byt dum bez omitky, to v pripade uplneho odstraneni.

Vase odpoved me naplnila jako svestkove knedliky me zeny, hezky vecer, Camelot Vas student *jasne*

Děkuji za pochvalu, byl bych raději, kdyby Vás naplnil řízek. ale i toto je Vaše volba, kterou respektuji. Jestliže uvádíte "V pomeru 7:3."

tak bych dal všechno dolů, aby v té trojce jste něco nepřehlédl, pak bude snažší i vyrovnání. Na očistění doporučuji tlakovou myčku, nebo tlakový vzduch. Jedno máčí, druhé práší.

Pokud bude něco nejsaného, přiloště fotky a vyřešíme hlavně detaily, kde se dělá mnoho chyb a znehodnotí se zateplení.

stany*

Milane, kdyz uz jsme zase u te peny, mel jsem moznost to vyzkouset, dostal jsem par vzorku peny zdarma, nevypada to vubec spatne, ale jak resite u starych domu podlepy na nerovnych stenach? Delate klasiku s penou i na podlep nebo srovnate podlep na ramecek s lepidlem a pak penu?

někde mám fotky oprav stěn, ale já mám takový bordel v počítači, že je nemůžu najít.

Každopádně pokud je chybějísí omítka, tak dolepit (podlepit) a pak nalepit celé desky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud máš dost peněz,tak barák oklepej na cihlu.Osobně bych povrch jen vyspravil,pokud je fasáda oprýskaná.Odstranit jen to,co nedrží a vyrovnat jádrem.Na tento podklad lepit a kotvit EPS fasádní a perlinkou zpevnit a vrstvou lepidla srovnat.Pak lehce přebrousit,natáhnout barevnou fasádu.

JABRAKA

stany*

Ja bych k tomu jen doplnil v závislosti na rovinnosti budeou nebo nebudou potřeba podlepy. Pokud se ale tazatel ptá tímto způsobem soudím, že zateplenou fasádu nikdy nedělal a ani neviděl dělat, proto bych doporučil svěřit to odborné firmě, než pak splakat nad vydelkem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]