Nejste přihlášen/a.
Kolik koleček je v jednom kubickém metru betonu.Děkuji za odpověď.Jarda
Stavební kolečko má 60 litrů, tak se vyrábí, jelikož se nepočítá zarovnané, proto obsahuje asi 140kg betonu, i více - jelikož nikdy plně naložit se je nepodaří Jiné objemy korb se vyrábějí pro jiné účely, kupříkladu zahradnicví apod. To už pochopitelně není kolečko stavební. Ten rádce tam má sice pravdu, ale pro stavebnictví nepoužitelnou, dokáže jeden muž uvézt kolca 100 litrová, ve kterých bude 200kg betonu a ještě s nimi někam vyjet na místo? Do kubíku máš 16-17 stavebních koleček, záleží na tom, jak přesně do nich budeš nakládat.
Lépe do kubíku počítat dvacet koleček, než co je vypočteno, poněvadž ta kolca vozí lidé, a za druhé se neví, o jakém druhu betonu tu je řeč. Není potřeba lidi strhnout hned od začátku, ne?
Samozřejmě jsem to bral pouze teoreticky a popravdě jsem logiku opomenul. Dle odkazu: ebeton.cz/...
" Hmotnost (objemová) betonu může nabývat hodnot od cca 400 kg/m3 do cca 6000 kg/m3."Podle toho, jak je beton namíchaný.
Když jsem zadal stavební kolečko na googlu, jako první mi vyjely 80l, jak vidím, jsou i 60l. Orientačně tedy 1000 : 60 = 16,6. Je to však pouze orientační výpočet pro nejjednodušší formu příkladu. Pokud bychom tam zadali údaje z uvedené citace, určitě by se to změnilo, ale takovou matematiku bohužel už neovládám.
Ahoj, to si to představit neumíš? Ono je rozdíl vézt v kolcách 60 nebo 80 litrů betonu. Jinak ty stránky, co uvádíš, jsou jen teoretické. beton pro člověka normálního, co si chce doma něco udělat, má objemovku průměrně počítám 2,5 t/m3 MAX- múže se různit podle objemové hmotnosti kameniva použitého k výrobě..,. Pak je jasné, že do stavebního kolečka víc nedáš, zvlášť když jej vozíš v tekutější konzistenci, nelze je plně naložit, a předně vozí to lidé, nikoliv motory. Do kubíku vždy počítám raději 20 koleček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.