Nejste přihlášen/a.
Dd, prosím jako žena o radu. Babičce vandalové zničili plot a musí se rozhodnout, z čeho bude nový. Dosud měla klasicky kovové kůly, na tom napnutá drátěnka, na tom stínící clona a zarostlé popínavými rostlinami, takže to hezky vypadalo. Hledá co nejlevnější řešení opravy. Laťkový ani plastový nechce. Jde jí o to, aby se nemusel natírat a udržovat. Brácha doporučil plot ze svařeného drátu. Nemohu se mu dovolat. Co tím myslí? Musím instruovat stavební firmu, která to bude dělat a nakoupí materiál. Svařený drát je tedy nějaká drátěnka? Chtěla jsem, aby tam stavební firma natáhla zase drátěnku, ale hustější s menšími oky, aby nebylo potřeba dávat přes to stínící clonu kvůli zvědavým pohledům z ulice. Chci poprosit odborníky, zda by mi mohli trošku napovědět, co mám přesně po stavební firmě chtít, aby přivezli ze stavebnin a nainstalovali. Děkuji moc.
Nejlevnější, bezúdržbový, proti pohledům, proti vandalům - to se dost obtížně splní.
Já bych to viděla na plot z plastových ,,prkének,, plotovek. Je to vlastně využití - recyklace plastů. Trvanlivé, nemusí se natírat, různé barevné odstíny. Pokud se dají k sobě na malou škvírku, tak zabezpečí i průhled.
V dnešní době není nic levného. Řemeslníci a firmy si musí a potřebují vydělat. Na svoje živobytí a odvody státu, nákup materiálu atd., je to vlastně nekončící kolečko.
Proto doporučuji, jestli máte možnost, je vás více, domluvte se s rodinou, plot zařiďte, zjistíte cenu a o cenu se všichni podělíte. Namísto kupování různých dárků babičce k svátku a narozeninám, dostane od vás prostě plot. Možná, že babička také něco přispěje, a se společnými financemi nemusíte vymýšlet plot z nějakého levného stavebního materiálu /kari sítě/.
Třeba firma Transform z Lázní Bohdaneč, ale jistě najdete i jiné.
Nyní jsem zjistila, že laťkový a plastový nechce. Tak to jsem v zápalu boje přehlédla.
Potom tedy ta kari síť s menšími oky, nechat řemeslníky přivařit a opět nechat porůst popínavkami.
Svařované pletivo není žádná karisíť a už vůbec ne levné. Je to docela pevné pletivo, mladý ho dávali kvůli pevnosti, mají dva velké psi.
Taky píše, že neví, co je plot ze svařovaného drátu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.