Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bezúdržbový levný plot?

Od: gabinka odpovědí: 5 změna:

Dd, prosím jako žena o radu. Babičce vandalové zničili plot a musí se rozhodnout, z čeho bude nový. Dosud měla klasicky kovové kůly, na tom napnutá drátěnka, na tom stínící clona a zarostlé popínavými rostlinami, takže to hezky vypadalo. Hledá co nejlevnější řešení opravy. Laťkový ani plastový nechce. Jde jí o to, aby se nemusel natírat a udržovat. Brácha doporučil plot ze svařeného drátu. Nemohu se mu dovolat. Co tím myslí? Musím instruovat stavební firmu, která to bude dělat a nakoupí materiál. Svařený drát je tedy nějaká drátěnka? Chtěla jsem, aby tam stavební firma natáhla zase drátěnku, ale hustější s menšími oky, aby nebylo potřeba dávat přes to stínící clonu kvůli zvědavým pohledům z ulice. Chci poprosit odborníky, zda by mi mohli trošku napovědět, co mám přesně po stavební firmě chtít, aby přivezli ze stavebnin a nainstalovali. Děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Těžko sežene něco levnějšího, než mezi sloupky natažené poplastované pletivo, které vydrží bez údržby více než 20 let. A když to porostou popínavé rostliny, tak je to neprůhledné.

lida*
hodnocení

rostliny nerostou hned,proto psala evidentně,že tam dává stínící clonu kvůli čumilům

pohanka*
hodnocení

0x

Nejlevnější, bezúdržbový, proti pohledům, proti vandalům - to se dost obtížně splní.

Já bych to viděla na plot z plastových ,,prkének,, plotovek. Je to vlastně využití - recyklace plastů. Trvanlivé, nemusí se natírat, různé barevné odstíny. Pokud se dají k sobě na malou škvírku, tak zabezpečí i průhled.

V dnešní době není nic levného. Řemeslníci a firmy si musí a potřebují vydělat. Na svoje živobytí a odvody státu, nákup materiálu atd., je to vlastně nekončící kolečko.

Proto doporučuji, jestli máte možnost, je vás více, domluvte se s rodinou, plot zařiďte, zjistíte cenu a o cenu se všichni podělíte. Namísto kupování různých dárků babičce k svátku a narozeninám, dostane od vás prostě plot. Možná, že babička také něco přispěje, a se společnými financemi nemusíte vymýšlet plot z nějakého levného stavebního materiálu /kari sítě/.

Třeba firma Transform z Lázní Bohdaneč, ale jistě najdete i jiné.

doplněno 05.05.18 13:29:

Nyní jsem zjistila, že laťkový a plastový nechce. Tak to jsem v zápalu boje přehlédla.

Potom tedy ta kari síť s menšími oky, nechat řemeslníky přivařit a opět nechat porůst popínavkami.

hodnocení

0x

Svařované pletivo není žádná karisíť a už vůbec ne levné. Je to docela pevné pletivo, mladý ho dávali kvůli pevnosti, mají dva velké psi.

doplněno 05.05.18 13:49:

Taky píše, že neví, co je plot ze svařovaného drátu.

pohanka*

Zadavatelka píše levný plot, proto jsem navrhla kari síť, svařovaný plot je dražší .Kdyby nechtěla levný, tak ji doporučím pozinkový plot, který vydrží nápor vandalů a je zcela bezúdržbový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]