Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit.
Budu měnit kotel na tuha paliva za tepelné cerpadlo.. přes kotlíkovkumám ji priznanou od letosního brezna
- zároveň ted budu zádat o dodaci na zateplení domu apod..v ´´zelená usporám´´..
1/ zajímalo by mě, zdali mohu v zelené usporám zádat o dotaci na tepelne cerpadlo... když uz zádám v kotlíkovce...
z kotlikovky dostanu cca 145 000Kč... náklady budu mít tak 300 000Kč,. pokud bych něco mohl dostat v zelena usporam. dost by mě to pomohlo..
,,v kotlikovce ve smouvě se uvadí...ze se mohou dotace scítat
děkuji moc za informaci. P.
tak už mám více info:
1v kotlívce dostanu 127 tis... zatímco v zelene úsporam cca 50-60 tis. proto kotlíkovca
2scitat tyto dotace nelze
3 a možná by to aní v zelené úsporám nešlo, jelikoš mám kotel na tuhá paliva, to bych musel měnit asi starý elektrokotel..
Jak víte, že dostanete právě uváděnou částku? Kdo si žádal o datace, tak skutečnou částku zjistil až po provedení výměny. Částka je "až" . Máte spočítáno, kolik elektřiny spotřebuje TČ při -5°C?
Když jsem o TČ uvažoval, tak ani jeden prodejce nebyl schopen prozradit, kolik kWh to spotřebuje za hodinu až 24 hod. Zhruba jsem vydoloval částku 20000 Kč za rok provozu pro 15 kWh TČ. Veškeré dotace jsou směřovány k tomu, aby jste utratil co nejvíce. V tom žádná úspora tedy rozhodně není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.