Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva podlahy

Od: buba odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
mám v bytě obývací stěnu dub lanýž/šampáň.
Potřebovala bych poradit s barvou podlahy. Je lepší zvolit tmavou nebo světlou?
Místnost je poměrně malá. Zatím nevybavená (krom stěny).
Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na tmavé podlaze je vidět prach a také šmouhy po vytírání. A to tak, že hodně, zvláště po koutech. A údržba je nekonečná a nemá konec. ;) V bytě pode mnou dali do celičkého bytu kvalitní plovoučku, která se tváří jako z břízy. Šedavě bílá s kresbou let. Je to úúúúžasnééé!

lucie*

je to tak jak říkám*smich*chlapům se líbí kontrasty,ale oni to nemusí uklízet*bum*mluvím,ze zkušenosti,nebýt bývalého tak nemám tmavou obývací stěnu.My ženské volíme raději praktičnost,takže světlou podlahu.

hodnocení

0x

Když máš malou místnost, nedávej tam nic tmavýho, opticky to bude ještě menší.

hodnocení

0x
Ztožňuji se s názorem viz výše.
Kupte světlou.
---
Je to stejné,jako když malujete.
Pokud zvolíte bílou barvu,prostor se opticky zvětší a naopak.
---
Prostorově výraznější dámy volí také raději tlumenější barvy.
Ale to je již jiné téma :-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta stěna je hodně světlá, tak já bych volil tmavě hnědou podlahu, aby vynikla - jinak to bude nekontrastní, "mdlé"až "nedomrlé". Zdravím!

brno-nabytek.cz/...

lucie*
hodnocení

0x

Já jdu proti proudu:-Dmyslím,že v tomhle nejsou daná pravidla.Někomu je fuk,jestli místnost vypadá menší,ale třeba je priorita útulnost a osobní pocit.Takže rady na to moc nejsou,musíte se řídit citem,co Vám bude příjemné.

Já osobně mám ráda vše světlé,mám ráda "útulný" zabydlený styl a považuju za důležité i závěsy,jejich barevnost,které místnost doladí a zůtulní.Takže já bych šla do světlé podlahy s reliefem dřeva.Benovo nedomrlé*smich*mi sedí.Třeba bratr je modernista a miluje barevné kontrasty,jednoduchost,někdy mi to u něj doma připomíná kancl:-D.Všeobecně chlapi mají rádi kontrasty.Přidávám i fotku,jsou tam sice kuchyně,ale aspoň si lépe představíte tu barevnost,co Vám bude lépe sedět,jestli sladěné barvy nebo kontrasty.

Barva podlahy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]