Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemohu vyndat talíř

Od: ivanah1® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Před chvilkou se mi povedl kousek.Do mísy ve které je příprava na rakytníkový sirup, takže horká voda jsem jako zátěž použila porcelánový talířek.Jenže ten se mi zapasoval do mísy a já nevím, jak ho vyndat.Další vodu už tam lít nemohu...Utěšuji se tím, že až voda vystydne, že to půjde vyndat.No ale moc šancí si nedávám.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, celé to obrácené umístěte do dřezu - talířek vypadne vlastní vahou. Ovšem, sirup už asi nebude. Zdravím!

doplněno 04.05.18 15:44:

marunaa - to je pravda a nebude ani žádná ztráta.

Do dřezu dát ještě nějakou větší nádobu, pak teprve obrátit...sirup se dá zachránit;)

ladinpraha*
hodnocení

3x

Na jedné straně tlač na talíř směrem dolů, druhá strana se zvedne. Nebo dej foto, není mísa, jako mísa.

hoststary*
hodnocení

2x

Pokud je mísa kónická, tedy zužující se, tak při ohřátí mísy (kovová má docela dobrou tepelnou roztažnost a tak by to mohlo jít) nebo zchlazení talířku (keramika má mnohem menší tepelnou roztažnost, takže to asi nepůjde) talířek zapadne ještě hlouběji! Takže by bylo třeba ho zajistit proti dalšímu zapadnutí třeba tím, že se na něj nalepí buď lepidlem (a talířek obětujete), nebo žvejkačkou, nebo nějakou samolepkou nějaké ouško, za které by se talířek dal držet, nadzdvihnout a mírným rovnoměrným tahem nadzvednout.

Pokud je mezi krajem mísy a talířkem ještě nějaká mezerka, možná by se tam dala vmáčknout kolem dokola nit a pokusit se vymezit spoj mezi talířkem a mísou měkým materiálem nitě

Pokud byl sirup v míse horký a pak ochladl, tak se vzduch v míse smrsknul a vznikl podtlak, který talířek drží vest, jedině tam nějak šikovně píchnout aby se tam dostal vzduch a podtlak se vyrovnal na okolní tlak a pak by se dal talířek snad vyndat. Nebo siruo opět ohřát, aby se zvýšil objem vzduchu a ten by talířek mohl vytlačit ven. POZOR! nevařit, to by tlak páry mohl talířek vyrazit ven a někoho opařit...

Podobně drží podtlak víčko kompotů, které se zavíčkují horké a po zchlazení se víčko přicucne podtlakem a drží fest.

Když to šlo dovnitř, jistě to půjde i ven...

hodnocení

1x

Mísu ponořit co to jde do umyvadla s horkou vodou a na talířek dát led, nebo zmrzlou útěrku.

instalater*
hodnocení

1x

rakytníkový sirup- chválím.

Vzal bych lavór , mísu do něj otočil dnem nahoru a dal ranu.

A nebo jako správný instalatér použil na taléřek ,,hajzlzvon" *smich*

05.05.18 10:38

*palec*

hodnocení

0x

Potřebujete ho vyndat hned? Zkuste zchladit kostkou ledu.

hodnocení

Dobrý den, tak se zadařilo díky Benovi a Maruně.Otočila jsem Vše vzhůru dnem a dala do jiné větší misky.Po chvilce talířek tlakem sjel dolů.Díky . No a sirup se povedl*hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]