Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závitovka ve zdi- čím tmelit?

Od: rosi* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám dotaz, protáhl jsem skrz zeď závitovku. Na ní chci připevnit držák na TV. Závitovka má po vyvrtaném otvoru vůli. Čím ji po vystředění ,,dotmelit´´, aby se nehla? sádra? tmel? ... budu potřebovat jen minimum, takže bych nejradši co nejlevnější variantu. díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na TV mi přijde trochu zbytečné dávat závitovku skrz, ale proti gustu... já bych to dal na chemickou kotvu, to se nehne určitě.

Pokud jde vyloženě o cenu, tak bych tam nacpak nějakej klínek, aby se nehnula a případně to zatmelil.

a teda jinak - když to stáhnete, tak se to přece nemůže nějak volně hýbat, ne?

hodnocení

0x

Když závitovku, tak na chemii. Ale když už to máte durch, taky bych to domatlal akrylovým tmelem - stojí pade a je pružný, takže nebude praskat.

olin*
hodnocení

0x
Kilo bílé sádry cca 30 Kč-po utažení matky obsádruj. Ta jedna jediná závitová tyč bude držet držák televize+televizi? Jaký má průměr ta závitovka 10,12,14,16mm? Nehaním, jen mě to zajímá. Známý podobně rozbil podceněním hmoždinek starší CRTéčkovou TV se setoboxem..
jenda2*

Sádru v žádném případě. To je naprostý nesmysl. Buď do navhlčeného otvoru natlačit flexilepidlo na obklady, pak šroubováním zasunout závitovku a volný prostor opět vyplnit lepidlem, nebo chemickou kotvu. Sádra nemá pevnost, akrylový tmel je úplná šílenost.

olin*
Píšu: ..po dotažení matky "obsádruj"..Počítám, že po dotažení se to nehne.

hodnocení

0x

Já bych to moc neprožíval. Když je skrz, tak dát velkou podložku, utáhnout a hotovo.

Jinak, dávat televizi na závitovku skrz zeď, mě přijde jako jít s buldozerem na psí boudu.

asd1
hodnocení

0x

Na tohle používám spárovačku na obklady. Docela to i drží (cement), na rozdíl od sádry netuhne tak rychle...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]