Nejste přihlášen/a.
Jímka na dešťovku pod zemí je skoro jako studna.Také to mám tak.Ale zalévat s takovou studenou vodou je nesmysl.Správný zahrádkář vodu načerpá do sudů,či nadzemní nádrže,kde se ohřeje,pak zalévám teplou vodou.Dokonce na zalévání nepotřebuji ani čerpadlo,když zásobní nádrž umístím do výšky.Pak stačí hadice z nádrže k zalévání samospádem.Ze studny občas naplním nádrž kalovým čerpadlem,vodárenské čerpadlo by kaly z jímky zničily.
JABRAKA
Právě jsem to minulý měsíc dořešil - mám po septiku nádrž 8 kubíků - domácí vodárna a pár trubek... můžu nafotit. Cena čerpadla se spínačem a nádržkou 3000,-, cena trubek 8 m a různých částí k tomu potřebných cca. 1200,-
Jsem naprosto spokojen - proud vody v půlcoulové trubce po 35m mírného stoupání (cca. 5 metrů) je jako z vodovodu. Dohledám podrobnosti k vodárně - přiložím.
á tak v mailu mám :
Sací koš YACHT 1"
Domácí vodárna DV 40, nádoba 20l, 230V
v případě zájmu ty fotky udělám večer...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.