Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba domu

Od: davis odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Je možný postavit dům za 800 000 tisis vcetne elektrikaře sám bez firmy
Dům bych si postavil sám s kolegou jako koníček nebyl by obrovský stačí malý
Kolik metrů stverecni by za to bylo
A jakou vhodnou cihlu použít
Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Takovej slušnej zahradní domek by se za to postavit asi dal...
krtek66

asi tak...

jendad
hodnocení

2x

Před cca 10 lety , před kryzí jsem stavěl chaloupku na víkend . Stavěl jsem dřevostavbu two by four. Má 35 m2 a kopal jsem jak vodovod , kanalizaci atd. Psal jsem si vše za co jsem utratil od projektanta po poslední hřebík a dostal jsem se na cenu 10 000/m2 .Když se podívám dnes do stavebnin , tak často jsou tam ceny nižší než tehdy. Další věc je , že když jsem kupoval na tak malou stavbu , tak jsem nikdy nedostal slevu , jako někdo kdo toho kupoval kamion.

Jediné co dělala kompet firma bylo olemování střechy a pobití šindelem. Elektřinu jsem udělal sám , elektrikář mě rozepsal , a naplánoval vše co mám koupit a jen zapojil jistič a zkontroloval . Kuchyn a sociálky udělejte co nejblíže , at máte krátké rozvody. Vytápění udělat obyčejnými kamny (třeba jotul f 602) a jako zálohu klimatizaci.

aukro.cz/...

Dřevostavba má jednu velkou výhodu , ušetříte podstatně na místě (tenčí zdi) .Kamarád se vždy diví co tam mám místa oproti zděné stavbě. Další věc , je to čistá stavba oproti zděné a nenadřete se .Jediné co bych dnes dělal jinak je základová deska . Tam jsem utopil dvě tatrovky šutru . Dnes bych udělal odvětrávanou podlahu s trámky místo základové desky. Pěkná videa jsou třeba zde:

ulozto.cz/...

ulozto.cz/...

ulozto.cz/...

Jak zde bylo uvedeno všude je spoustu videí a návodu jak co dělat

zelenydabel*
hodnocení

1x

Tak za kolik metru čtverečních to bude, to musíš vědět ty.

Musíš vědět, jaký máš půdorys svého zámyslu. Podle toho si vypsat materiál a začít počítat. Nejlépe nacenit u několika stavebnin. Plus počítat, že jsou období v roce, kdy nemá cenu pořizovat cihly nebo polystyren či vatu atd... a je lépe si počkat.

Nejlevnější je hrubá stavba. Za to dokončovací práce stojí za to.

Pokud nejste s kamarádem zruční, tak bych se do toho nepouštěl. Stavba baráku není koníček ale dílo na celý život. Když něco zadrbeš nebo ošidíš, tak ti to stavba vrátí i s úroky.

tque
hodnocení

1x

Nejlepší cihla na stavbu domku svépomocí je dřevěná. Youtube je plné postupů stovkami let prověřené technologie two by four a nejlepší je to, že je to na youtubu "zadarmo". Existuje spousta vychytávek, jak se nemusí měřit, pouze se přikládá fošny k sobě a rýsuje se. Na vybavení je to nenáročné, tužka, mafl, hřebíkovačka...

dylin
hodnocení

0x
Teoreticky bungalov tvaru obdélníku o půdorysu 8*10 m. Cihla Beta 300, izolace EPS 10 cm, střecha betonová, okna plastová. Žádné nadstandardy. Přípojky již na pozemku zavedený. Teoreticky při předpokladu, že střechu včetne krovu si zvládnete udělat taky sám.

shiny
hodnocení

0x

prace elektrikáře 10.000,- je prkotina (zrovna tady je spis drazsi material, kabely jistice nakonec zasuvky vypinace atd.) stavím svépomocí a vidím to tak že za 1.5 mil. budem bydlet v zařízeném patrovém domě s garáží za míň to už snad nejde. V ceně není pozemek. dle mého nejlepší a nejlevnější je porfix, jednoduché lepení a celou stavbu nařežete lehce ruční pilou, snadno vyskrabete drazky na el. vodu, nakonec sám omítnete. nestavte patro - ušetříte jen za strop min. 150tis a je to pracné jak hrom :) patrový dům mám 10x8,5 (obytné prostory)ale stačilo by klidně 8,5x8,5 menší bungalov nejmíň cca 130m2

fik
hodnocení

0x

Ale jo,dalo by se...ale musel by jsi opravdu pracovat sám bez firmy-na všem-jsi si jistý že to zvládneš? nebo zvládnete? Základovou desku,na to hrubou stavbu z nějakýho porobetonu. A bylo by to opravdu maximálně tak na malý bungalov 2+1.

Elektrika je to nejmenší,větší problém je třeba krov-velká přesnost měření a hodně znalostí,pokrývání střechy,oplechování,komín,odpady a voda,topení-nic z toho není taková sranda jak to vypadá a spolkne to hodně času-jestli tam budete makat jen o víkendech,několik let ti to vezme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]