Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení rolet

Od: pajazrajja* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

před nedávnem jsem si k oknům pořídil elektrické venkovní rolety. Firma co mi je dovezla avšak vůbec nepřiložila manuál k zapojení a po odkrytování motoru, jsem rovněž nenašel vůbec žádný štítek s údaji,takže absolutně netuším jak dál. Jediné co je jisté, z krabice kuoká 4-žilový kabel s barevným rozlišením. Poradíte mi někdo prosím jakl zapojit a jakým typem vypínače bych měl ovládat tyto rolety?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jedna z možností... zde...popište trochu "více"vaše rolety a taky, jak je chcete ovládat...kolik jich bude současně ovládaných...atd...nebo jsou tam motory na 12 V? ...24V? DC? AC?

Pokud nedáte více informací, asi vám nikdo kloudně neporadí...nebo vám je dodávala firma žaluzie-okurka?

oprava -vokurka...

jenyk ono to je spíše o smlouvě...co v ní bylo...když nebylo dohodnuto elektrické zapojení, tak je to tak, jak to je...

nonek- no jo, to je sice fakt, ale prostě mě to nějak nesedí.
Pokud rozumím elektrice a chci si to celý zapojit sám, nebudu pak pracně shánět co a jak zapojit.

Mně to taky nesedí, ale pokud se tazatel blíže nevyjádří, můžeme polemizovat...ale stojí to za to? Dostaneme se třeba úplně na zcestí...

hodnocení

4x
Spíš mě udivuje, že to neudělali komplet. Tomu tedy nerozumím. Jako první bych zavolal, ať to přijedou okamžitě zapojit.

Vřelý souhlas! *palec*

malyparanoik*

Ono to ale funguje tak, že co si zaplatíte,k to máte... Často se s tím setkávám, že si lidi buď ze šetrnosti, nebo z nepozornosti nechají rolety dodat a namontovat. Zapojení už ale není v ceně, případně se spolehnou na to, že jejich elektrikář to udělá. Nevíme z jakého důvodu pán nemá žaluzie zapojené, ale volat, bez další znalosti situace, ať to přijedou OKAMŽITĚ zapojit, to je dost "moderní" přístup, řekl bych... *bum*

hm*
hodnocení

1x

V první řadě bych se obrátil na dodavatele, ať pošlou popis. Mailem ať ho pošlou, aby to netrvalo měsíc.

arakain77*
hodnocení

0x
Zavolejte mi.Tel.mate ve zprávě. Třeba vám poradím.Nebo i zapojim.Delam to už pár let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]