Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odborník na montáž antena na digi vysílání

Od: kt8d5* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mohl byste mi někdo doporučit nějakého odborníka na výběr příp. montáž antény na digitální vysílání v oblasti Rakovnicko (konkrétně Roztoky u Křivoklátu). Set topbox mám ale stará anténa ho nebere. Díky :).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Je potřeba si zjistit,který vysílač vysílá na vašem teritoriu digitálně.Většinou to nebývá ten,na němž sledujete dosavadní analogové.Dosavadní antena by vám mohla vystačit,musíte ji ovšem natočit na jiný vysílač.

JABRAKA

kt8d5*
hodnocení

Děkuji za odpověď ale ta moje anténa je taková rezatice, chtěl bych udělat i nové rozvody k TV, takže kdo by věděl o někom, kdo to umí, sem s ním ;).

jabraka*

Docela mi tě je líto.Všechny odborné firmy,zabývající se televizí mají program praci vytížen na týdny dopředu.Alemají zařízení na měření síly digitálního signálu a to je zvláště u vás,v Roztokách dost důležité.Pokud totiž budete ve vašem údolí přijímat Žižkov,má vertikální polarizaci a trochu se to komplikuje,pokud k vám dosáhnou Rakovnické vysílače,Je to v horizontální polarizaci.Je třeba v každém případě koupit antenu.Asi širokopásmovou "síťovku"Bez zesilovače a zkusit ji nasměrovat na Žižkov a postavit na výšku.Já to mám do Roztok kousek a rozhodně bych to mohl zkusit oživit.Jen to zkus přes Skype jméno JABRAKA

kt8d5*
hodnocení

Děkuji za Váš názor ale já to raději přenechám odborníkům. To, že mají dost práce, je asi pravda ale nežijeme už za komančů a tak se prostě u některého objednám termín. Chatu užívám rekreačně a přes zimu moc ne, takže měsíc sem měsíc tam mi až tak nevadí. Mějte se hezky.

mlask*
hodnocení

2x

Dobrý den,

Ve Vašem případě bude nejlepší variantou příjem digitálu z Prahy. Oba dva vysílače mají v dané lokalitě pokrytí. Cukrák má vysílací výkon 100kW, Žižkov 32 kW. Cukrák je od vás cca 25 km vzdušnou čarou, tedy by to neměl být problém, síla signálu je opravdu vysoká, nicméně záleží i na místních podmínkách ( alespoň částečně volný výhled směrem na vysílač), všiml jsem si v mapě pokrytí hluchých míst v okolí Roztok, musel bych znát vaši přesnou polohu, potom jsem schopen to posoudit. Určitou alternativou je i příjem ze směru Plzeň - Krašov,ale to bych bral jako nouzovou variantu jen v případě zastínění Cukráku.

Jako přijímací anténa je naprosto dostačující širokopásmové síto tzv. matrace např. t-cz.com/... může být i se zesilovačem, stojí okolo 400 Kč. Pokud ji osadíte na místo staré, bude to na 99,9% fungovat a nemusíte být odborník. Pokud se Vám to zdálo složité napište mi na email mlask.pbs@gmail.com a pomůžu Vám. Pokud by jste chtěl získat více informací koukněte na www.digitalnitelevize.cz, najdete tam mapy pokrytí a i spoustu užitečných informací.

doplněno 03.11.09 14:05:

Pokud by se Vám nedařilo, jsem schopen anténu nainstalovat, včetně nového rozvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]