Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo do vrtu

Od: stanous46 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den
Obracím se s prozbou. Na chatě máme vrt. Mámef vše připravené a vodu zavedenou do chaty. Vloni dal mamky přítel čerpadlo, ale nevydrželo ani celé léto. Prosím jaké a ppdle čeho vybírat čerpadlo do vrtu. A na co si dát pozor. Děkuji. Provoz na chatě je méně náročný. V podstatě od května do října, ale není to pravidelné. děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Moje zkušenost.

V roce 2006 nám vrtaly studnu na chatě a membránové čerpadlo Ruche NG 1 s délkou kabelu 30 metrů ponořené do 29 metrů nám vydrželo do roku 2017 a načerpalo pěkných pár bazénů . Koupil jsem opět to samé .Vodárnu mám samozřejmě taky,vrt je v pískovcovém podloží a hladinové sondy nemám protože i po několikahodinové čerpání vody bez přestávky studnu nevyčerpám.

joudic*

ruche mi predtim taky vydrzelo leta.. nevim jestli to nezacali sulit.. odeslo mi minuly rok nove ruche behem tydne (prasklo), tak jsem se na to vykaslal, priplatil 2 navic a obezne kola parada, a tim, ze to ve vrtu netancuje, je ted voda pekne cista

hodnocení

0x

Můžete prosím doplnit, jaké čerpadlo jste použili? Typ čerpadla.

joudic*
hodnocení

0x

Pouzival jsem vibracni cerpadla a po vecnych problemech jsem presel na normalni s obeznymi koly a mam klid a jako bonus cistsi vodu a je mnohem uzsi nez to vibracni ktere se vlezlo jen tak tak triton-drabek.cz/... myslim, ze to bylo to nejlevnejsi, ale nejak zmenili design stranek na mnohem horsi tak uz nevim... mam ho uz presne rok a jsem spokojen, nicmene je tezsi, chce to poradne lanko, ja dal radeji 3 :) Bacha nemaji zpetnou klapku jako vibracni, ktere sloupec vody udrzi.

hodnocení

0x

Uveďte priemer vrtu.

doplněno 28.04.18 09:04:

Lebo od priemeru vrtu závisí priemer čerpadla. Kvalitné sú tieto,no vrt musí byť širší: sigmashop.sk/...

Alebo do užšieho vrtu: sigmashop.sk/...

Oba čerpadla majú motor pod sacou hladinou,tak v prípade málo vody je motor stále chladený ak nedôjde k vypnutiu čerpadla a gumové vreteno sa dá ľahko vymeniť a finančne nenáročne.

joudic*

proc je to tak dulezite :) vrty jsou min 100-110, stejne jako vetsina cerpadel do vrtu, Ruche (Malys) se vleze vsude a vretenova cerpadla jsou okolo 90

olin*
Já koukal do vrtu šíře 150 mm. A vytáhnout čerpadlo z toho vrtu z 50ti metrové hloubky nám ve třech lidech trvalo čtyři hodiny. Já počítal s 20ti minutami..

rigel
hodnocení

0x

Jak hluboký vrt?

kolega doporučuje ( osvědčilo se mu ) na chaty Pumpa 4 SKM 100 nebo 4 SKM 150, je to ale omezené hloubkou ponoru ( vodního sloupce, který bude nad čerpadlem )

olin*
hodnocení

0x
Jen doplním, že jsou čerpadla na 230V nebo 400V s pojistkou proti přehřátí, přepětí, podpětí, s čidlem zaplavení vodou a čerpadla, která mají elektroniku(tlakové čidlo) řídící otáčky podle okamžitého průtoku "puštěné vody", tedy pustím malý průtok , motor čerpadla se točí pomaleji a opačně. Šetří se elektrika.

rv*
hodnocení

0x

A co vše okolo? Expanzka, bezpečnostní ventil, tlakový spínač, zpětná klapka, (ochrana proti častému spínání), ... To vše může ovlivnit životnost čerpadla. U čerpadla obvykle cena odpovídá kvalitě. A volba závisí i na tom, kolik peněz mám k dispozici.

Ve vrtu máme čerpadlo dle štítku. Je tam snad od r. 1995 a bylo jen jednou venku kvůli kontrole (bez závady vráceno zpět).

Čerpadlo do vrtu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]