Nejste přihlášen/a.
Moje zkušenost.
V roce 2006 nám vrtaly studnu na chatě a membránové čerpadlo Ruche NG 1 s délkou kabelu 30 metrů ponořené do 29 metrů nám vydrželo do roku 2017 a načerpalo pěkných pár bazénů . Koupil jsem opět to samé .Vodárnu mám samozřejmě taky,vrt je v pískovcovém podloží a hladinové sondy nemám protože i po několikahodinové čerpání vody bez přestávky studnu nevyčerpám.
Pouzival jsem vibracni cerpadla a po vecnych problemech jsem presel na normalni s obeznymi koly a mam klid a jako bonus cistsi vodu a je mnohem uzsi nez to vibracni ktere se vlezlo jen tak tak triton-drabek.cz/... myslim, ze to bylo to nejlevnejsi, ale nejak zmenili design stranek na mnohem horsi tak uz nevim... mam ho uz presne rok a jsem spokojen, nicmene je tezsi, chce to poradne lanko, ja dal radeji 3 Bacha nemaji zpetnou klapku jako vibracni, ktere sloupec vody udrzi.
Uveďte priemer vrtu.
Lebo od priemeru vrtu závisí priemer čerpadla. Kvalitné sú tieto,no vrt musí byť širší: sigmashop.sk/...
Alebo do užšieho vrtu: sigmashop.sk/...
Oba čerpadla majú motor pod sacou hladinou,tak v prípade málo vody je motor stále chladený ak nedôjde k vypnutiu čerpadla a gumové vreteno sa dá ľahko vymeniť a finančne nenáročne.
proc je to tak dulezite vrty jsou min 100-110, stejne jako vetsina cerpadel do vrtu, Ruche (Malys) se vleze vsude a vretenova cerpadla jsou okolo 90
A co vše okolo? Expanzka, bezpečnostní ventil, tlakový spínač, zpětná klapka, (ochrana proti častému spínání), ... To vše může ovlivnit životnost čerpadla. U čerpadla obvykle cena odpovídá kvalitě. A volba závisí i na tom, kolik peněz mám k dispozici.
Ve vrtu máme čerpadlo dle štítku. Je tam snad od r. 1995 a bylo jen jednou venku kvůli kontrole (bez závady vráceno zpět).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.