Zdravím, pri měření žárovky jsem lustr ktery byl relativne nizko nadzvedl, bohužel však zustal nahoře a nechxe dolů. Jsem v cinzaku, takže stropy tu jsou opravdu vysoké. Lustr drzi na kabelové pruzince (nevim, jak to pojmenovat) ale pripomina to velky drat, ktery byl u pevnych linek na sluchátko (viz. Foto). Zkousel jsem s tim různé otáčet ale nepomohlo to. Co s tím?
Pod tím plastovým černým komolým kuželem bývá nastavitelný stahovací mechanizmus. Opatrným tahem kužele směrem dolů, (po případném povolení šroubku v nejužší části kužele) odhalíte mechanizmus. Na boční straně je aretační matka, (na obrázku černá) pootáčením které se dá nastavit brzda. Jako u normálního šroubu, doleva se povolí, doprava přitáhne. Tím se může vyvážit brzda podle hmotnosti lustru a podle velikosti tahu; potom podle potřeby stahovat - posouvat nahoru a dolů. . Zkuste stáhnout kryt a pootočením matky doleva povolit brzdu. Třeba i více, lustr půjde lehce dolů, po nastavení potřebné výšky můžete zase dotáhnout na fest, pokud nebude třeba dále výšku regulovat. . A dejte vědět, jak to dopadlo... Doplním foto v jiném formátu...
Dobrý den, lustr na podobném principu měla už babička - je tam naviják s lankem, který při nadlehčení lustru tento zvedne - a směrem dolů by to mělo být tahem. Vylezte si výše, podržte jednou rukou tu krytku lustru u stropu a druhou uchopte objímku v lustru a zkuste zatáhnout (mělo by to takto fungovat). Zdravím!
Ano, nějaké lanko tam je. Ale co s tím přesně? Zatahnout nebo? Vůbec nechápu jak ten systém funguje a mam strach abych neurval lustr ze stropu, takze jsem v tomhle opatrný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.