Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní pasta na botách

Od: zdenca165 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den mám problém. O víkendu se mi zašpinily boty hlínou a na internetu jsem četla že by to šlo vyčistit zubní pastou. Tak jsem ji použila a hlína skutečně pustila ,ale skrvny od zubní pasty tam zůstaly. Nejde to vyprat v pračce a ani když jsem je přes noc namocila v oxypoweru tak se nic nestalo. Nevíte jak by se to dalo odstranit? ty boty jsou Puma suede,nevím jaký je to materiál

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Každé nové boty i plátěné, před prvním obutím a také po každém praní, nastříkejte je impregnací! Nezašpiní se, mnohem snadněji se čistí a perou. Na trhu je i impregnace s nanotechnologií. Super!

72mona3*
hodnocení

0x

No, Suede znamená semiš (broušená kůže). Nikdy se nemáčí, čistí se pokud možno za sucha kartáčkem. Pasta uz bude "zažraná", takže zkusit se poptat v obuvi na speciální přípravek. Zubní pasta *alene*

doplněno 26.04.18 11:10:

Aha, takže neni semišová, ale textilní...

Tak ještě mě napadá zluvove mýdlo, kartáčkem napěnit, chviličku nechat pusobit a pak tím kartáčkem stírat (před každým dalším tahem ho propláchnout v čisté vodě).

72mona3*

Ale vlastně jak na to koukám, tak to asi opravdu bude odbarvené, jak píše @jedubabicka. Tak to nepomůže žádný čistič.

zdenca165
hodnocení

aha tak to je škoda byly nové. Když mi ukapla pasta na tričko pri čištění zubů tak to stačilo vždy oplachnout a tohle se nehne ale dekuji

Každá pasta má jiný bělicí účinek. Já si takhle kápla pořádný kus pasty na tričko růžové přesně jako ty Vaše boty. No, dneska mám tričko s hezkou nášivkou, protože byl hned flek. Jestli to nemáte i jinde, tak neklesejte na mysli, na tomhle místě to nebude vidět.

72mona3*

Oprava: žlučové mýdlo *zed*

Stálobarevnost není u všech výrobků zaručena. Ani u těch triček.

zdenca165
hodnocení

takhle to vypadá
Zubní pasta na botách

hodnocení

0x

Pasta pravděpodobně porušila celistvost barvy a vyprání, natož pak jakési podvné čistidlo tomu ještě přidalo. Možná - zdůrazňuji možná - by to někde dokázali dobarvit, ale obávám se, že na poškozený podklad to spíš nepůjde (nechytí).

pohanka*
hodnocení

0x

Již jsem zde psala, že na odstraňování skvrn je nejlépe začít od nejméně agresevního čističe a postupně přidávat silnější.

Asi mělo být: nechat hlínu zaschnout a potom jemným kartáčkem vyrejžákovat.

Poté skvrnu jemně vytírat vodou a když ani to by nádech zeminy neodstranilo, tak použít obyčejné mýdlo /nebo Jelena/.

Vy jste to již zkusila vyprat a různými chemikáliemi. Neporadím tedy další chemii. Ale opět to mýdlo.

Nic horšího se již tomu nemůže stát, proto bych navrhla vrátit se k tomu obyčejnému mýdlu a botku navlhčit na té vnitřní straně, přetřít mýdlem, pomnout pěkně prsty, lehce nehty. Čistou vodou odstranit zbytky mýdla, vysušit savou látkou a čekat na výsledek.

Nemusí to být vyžrané, mýdlo se mě osvědčilo i na skvrny, které pračka nevyprala. Když jsem věšela prádlo a viděla, že flek tam zůstal, tak jsem skvrnku vzala mýdlem, vymáchla a výsledek byl OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]