Nejste přihlášen/a.
No, Suede znamená semiš (broušená kůže). Nikdy se nemáčí, čistí se pokud možno za sucha kartáčkem. Pasta uz bude "zažraná", takže zkusit se poptat v obuvi na speciální přípravek. Zubní pasta
Aha, takže neni semišová, ale textilní...
Tak ještě mě napadá zluvove mýdlo, kartáčkem napěnit, chviličku nechat pusobit a pak tím kartáčkem stírat (před každým dalším tahem ho propláchnout v čisté vodě).
Ale vlastně jak na to koukám, tak to asi opravdu bude odbarvené, jak píše @jedubabicka. Tak to nepomůže žádný čistič.
Již jsem zde psala, že na odstraňování skvrn je nejlépe začít od nejméně agresevního čističe a postupně přidávat silnější.
Asi mělo být: nechat hlínu zaschnout a potom jemným kartáčkem vyrejžákovat.
Poté skvrnu jemně vytírat vodou a když ani to by nádech zeminy neodstranilo, tak použít obyčejné mýdlo /nebo Jelena/.
Vy jste to již zkusila vyprat a různými chemikáliemi. Neporadím tedy další chemii. Ale opět to mýdlo.
Nic horšího se již tomu nemůže stát, proto bych navrhla vrátit se k tomu obyčejnému mýdlu a botku navlhčit na té vnitřní straně, přetřít mýdlem, pomnout pěkně prsty, lehce nehty. Čistou vodou odstranit zbytky mýdla, vysušit savou látkou a čekat na výsledek.
Nemusí to být vyžrané, mýdlo se mě osvědčilo i na skvrny, které pračka nevyprala. Když jsem věšela prádlo a viděla, že flek tam zůstal, tak jsem skvrnku vzala mýdlem, vymáchla a výsledek byl OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.