Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztrácí se voda v topení

Od: tomb* odpovědí: 17 změna:

Zdravím,mám plynový kotel starší výroby.Bydlím u majitelky a kotel je sice starý a le ještě funguje,proto se nevymnuje:)! Od minulého týdne už jsem musel 2x dopouštět vodu,protože klesá tlak! Voda nikde neteče,tak kam jde tedy ta voda? Děkuji za rady! tom.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

1x

Z osobní zkušenosti - na začátku topné sezony je nutno vždy doplnit vodu do expanzní nádrže. Nedostatek vody v ní může být příčinou poklesu tlaku. Nemá se co ohřívat. Během topného období je potřeba stav vody v expanzi průběžně kontrolovat a doplňovat. Občas je potřeba odvzdušnit celý okruh v budově.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Voda je sviňa.Může unikat do stěn i do podlahy.Jak je staré topení?

tomb*
hodnocení

netuším jak staré je,ale trubky jsou tažené v bytě tak bych snad tu vodu někde viděl nebo se pletu?

celp*

No snad také vedou skrz stěnu nebo ne?Topení může být prorezlé nebo je někde prasklina.Když zatopíte materiál se roztáhne,voda lehce uniká a teplem se částečně vysušuje.Takže najít to místo bývá ze začátku problém.To samé může bý i v kotli,nebo radiátorech,ale nebojte se časem to místo objevíte.Zatím musíte dolévat.

hodnocení

Kotel je sice starý,ale trubky jsou určitě novější!

dejavu*
hodnocení

0x

Pokud máte otevřenou expanzní nádobu, může se to tamtudy z ní vypařovat.

dracek*
hodnocení

0x

nebyla přes léto vypuštěna voda? pokud ano tak může být i problám v tom že se z vody uvolňují bublinky a klesá tlak (i při uzavřeném okruhu ) pokud máte otevřený systém tak jak už bylo řečeno doplňovat expanzku

hodnocení

Ahoj,nevím o tom že by plynový kotel v bytě(průtokový,ne zásobníkový!) měl expanzní nádobu. A pokud jo netuším kde!*zed*

malvinka*

Hledej Blesku hledej hledej...

hodnocení

Nedělej ze mne blbce!

dracek*

plynové kotle mají pokud se nepletu vestavěnou exp přímo v kotlíku

dracek*

proto se ptáme ,jaký je to systém zda otevřený kdy exp je třeba na půdě nebo uzavřený kdy je exp u kotle nebo přímo v něm

malvinka*

Může být lokace expanze i ve sklepě, nebo někde v bytě třeba i vyvýšená u stropu.

doplněno 31.10.09 16:46:

Kam jsi dopouštěl tu vodu?

doplněno 31.10.09 16:47:

Fotku tady nemáme.

hodnocení

přímo do radiátorů.jinak se to u tohoto kotle to nedělá*hi*

malvinka*

Myslím ,že by bylo nejvhodnější pro fundovanou radu vložit obrázek kotle a radiátoru. Určitě se mnou ostatní rádci budou souhlasit co týče typu kotle lze takto poskytnout pouze obecnou info. Manuálek k přístroji by nebyl?

hodnocení

Jsem v batě 3 zimu a nikdy se nikam jinam voda nedopouštěla než do radiátorů! V koupelně je šroubový uzávěr,tam prdnu hadici od pračky a dopustím vodu na požadovaná tlak! Tak jsem to dělal do tedka a pohoda! až ted ta voda mizi!

doplněno 31.10.09 17:43:

* V bytě

dzejar*

Pokud tedy nikde nemáte vlhko od vody, tak jediné co mě zatím napadlo,je, že kotel který máte v koupelně může mít odvod z pojistného ventilu např. do umyvadla (ani by mě nepřekvapilo, kdyby visel přímo nad ním). V případě, že v expanzní nádobě (která je velmi pravděpodobně součástí tohoto kotle) nemáte dostatečný tlak na straně vzduchu, potom po té, co doplníte vodu na vámi požadovaný tlak a po ohřátí vody v systému dojde ke zvýšení tohoto tlaku nad maximální hodnotu pojistného ventilu, který opět tuto vodu odpustí. To proto že voda v expanzní nádobě už nemá kam expandovat (protože je plná vody a není už v ní žádný vzduch). Takže zkuste zkontrolovat, jestli vám od pojišťováku nekape, případně jak se hejbe tlak v systému. Určitě v bytě nepotřebujete statický tlak vyšší jak 5m (50 kPa = 500mbar)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]