Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám plynový kotel starší výroby.Bydlím u majitelky a kotel je sice starý a le ještě funguje,proto se nevymnuje! Od minulého týdne už jsem musel 2x dopouštět vodu,protože klesá tlak! Voda nikde neteče,tak kam jde tedy ta voda? Děkuji za rady! tom.
Z osobní zkušenosti - na začátku topné sezony je nutno vždy doplnit vodu do expanzní nádrže. Nedostatek vody v ní může být příčinou poklesu tlaku. Nemá se co ohřívat. Během topného období je potřeba stav vody v expanzi průběžně kontrolovat a doplňovat. Občas je potřeba odvzdušnit celý okruh v budově.
netuším jak staré je,ale trubky jsou tažené v bytě tak bych snad tu vodu někde viděl nebo se pletu?
No snad také vedou skrz stěnu nebo ne?Topení může být prorezlé nebo je někde prasklina.Když zatopíte materiál se roztáhne,voda lehce uniká a teplem se částečně vysušuje.Takže najít to místo bývá ze začátku problém.To samé může bý i v kotli,nebo radiátorech,ale nebojte se časem to místo objevíte.Zatím musíte dolévat.
nebyla přes léto vypuštěna voda? pokud ano tak může být i problám v tom že se z vody uvolňují bublinky a klesá tlak (i při uzavřeném okruhu ) pokud máte otevřený systém tak jak už bylo řečeno doplňovat expanzku
Ahoj,nevím o tom že by plynový kotel v bytě(průtokový,ne zásobníkový!) měl expanzní nádobu. A pokud jo netuším kde!
proto se ptáme ,jaký je to systém zda otevřený kdy exp je třeba na půdě nebo uzavřený kdy je exp u kotle nebo přímo v něm
Může být lokace expanze i ve sklepě, nebo někde v bytě třeba i vyvýšená u stropu.
doplněno 31.10.09 16:46:Kam jsi dopouštěl tu vodu?
doplněno 31.10.09 16:47:Fotku tady nemáme.
Myslím ,že by bylo nejvhodnější pro fundovanou radu vložit obrázek kotle a radiátoru. Určitě se mnou ostatní rádci budou souhlasit co týče typu kotle lze takto poskytnout pouze obecnou info. Manuálek k přístroji by nebyl?
Jsem v batě 3 zimu a nikdy se nikam jinam voda nedopouštěla než do radiátorů! V koupelně je šroubový uzávěr,tam prdnu hadici od pračky a dopustím vodu na požadovaná tlak! Tak jsem to dělal do tedka a pohoda! až ted ta voda mizi!
doplněno 31.10.09 17:43:* V bytě
Pokud tedy nikde nemáte vlhko od vody, tak jediné co mě zatím napadlo,je, že kotel který máte v koupelně může mít odvod z pojistného ventilu např. do umyvadla (ani by mě nepřekvapilo, kdyby visel přímo nad ním). V případě, že v expanzní nádobě (která je velmi pravděpodobně součástí tohoto kotle) nemáte dostatečný tlak na straně vzduchu, potom po té, co doplníte vodu na vámi požadovaný tlak a po ohřátí vody v systému dojde ke zvýšení tohoto tlaku nad maximální hodnotu pojistného ventilu, který opět tuto vodu odpustí. To proto že voda v expanzní nádobě už nemá kam expandovat (protože je plná vody a není už v ní žádný vzduch). Takže zkuste zkontrolovat, jestli vám od pojišťováku nekape, případně jak se hejbe tlak v systému. Určitě v bytě nepotřebujete statický tlak vyšší jak 5m (50 kPa = 500mbar)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.