Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Koupil jsem další byt,ale je po kuřácích.Sám jsem kuřák,ale tohle je síla jak to smrdí.Nemáte někdo radu jak se toho smradu zbavit? Je to byt 2+kk všechno v sádrokartonu.Sundat sádrokan a dát nové vložení beru jako poslední možnost i když za cenu 100 000 ,-Kč bytu by to asi bylo nejlepší,ale chtěl bych ho zase rychle pronajmout.Prosím pište jen rozumné názory a rady.Děkuji.
miso:nad tím jsem už uvažoval jenže nevím jestli to zvládne dokonale vyčistit.Co když bude nový nájemník nekuřák? Ten to pozná jenom se nadechne.
Dobrý den, pokud to je byt "investiční" určený zase k pronájmu, tak bych jen vyhodil veškerý zbytný nábytek (i koberce či záclony), pořádně vyvětral (delší dobu tam udělat průvan a už tam nekouřit), koupil bych tam v drogerii pohlcovač pachů (nikoliv vůni, ale pohlcovač) a potom bych byt inzeroval k pronájmu (jako nezařízený) - s tím, že si případný nový nájemce vymaluje. Potom záleží i na tom, jaká je bytová situace ve Vašem okolí a podle toho můžete dát třeba slevu na nájemném za vymalování nebo také nikoliv. Já bych se snažil do investičního bytu investovat co nejméně (ten má peníze přinášet a ne brát). Zdravím!
mnd - jo, neplatiči a ještě smraďoši, to už také znám. No, pokud jde o Brno, tak nájemce určitě najdete.
Nic tam nemaskujte a nevoňte (to je potom ještě horší - proto ten pohlcovač) a klidně do inzerátu můžete napsat, že byt je po kuřácích. Nemá význam potom něco vysvětlovat a takto to bude jasné hned (zájemce s tím bude počítat). Hlavně vykliďte vše nepotřebné, resp. nabízejte byt jako nezařízený, což má pro pronajímatele celou řadu výhod a také tím omezíte ten zápach. Takže, vyklidit, vyvětrat, pohlcovač pachů a maximálně vymalovat. Hodně štěstí na nájemce (obecně je to dnes bída).
mnd - byt vyvětráte tak, že tam necháte stále otevřenou nějakou "větračku". A pokud budete uklízet "mokře", tak si přidejte do vody ocet (ten také pohlcuje zápach).
ben: Zdravím . ,, investiční,, byt to je.zkusím a uvidím.Asi oddělat i žalutie nebo je umít jarem a navonit? Ne fakt to tam smrdí - ale za tu cenu v Brně jsem to vzal.Jenže to musím dát dohromady do měsíce a budou se koukat nový nájemci a v případě shody stěhovat.Už mám několik bytů,ale takovej smrad po neplatitičích kuřácích jsem ani nezažil.
Ben: s pronájmem není probléb - přes kopec mám IT fakultu a i jiné fakulty a tam na tom kopci hledají pronájmy.Jen nevím jak ten byt ,,vyvětrat,, a dát do pořádku.Ale děkuji za snahu.
joudic:co to je postřikokovač na stromky? musím se na to netu podívat.Ocet zkusím a děkuji za rady.Ale ten byt smrdí i m ě kuřákovi a to už je co říct.Budu větrat a vytírat až ten smrad neodstraním.Za tu cenu klidně rok,aje vyčistím ho.Děkuji rádcům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.