Nejste přihlášen/a.
K vjezdu do dvoru mi slouží dvoukřídlá brána. Přemýšlím, že bych ji opatřil pohonem, abych si udělal parkování komfortnější, nic méně limituje mě prostor (asi 3,5m) je to mezi dvěma budovami. Bránu bych případně mohl nahradit jednokřídlou. Otázkou je jaký pohon a jak použít? .. je to reálné? Případně kde se poradit, vůbec mě nenapadá, kde se na to specializují?
Vyhledáte firmy v okolí a oslovíte je s poptávkou, do které uvedete co máte, co požadujete, rozměry, nákres a nebo fotky. Oni nastřelí možnosti, vyberete dle gusta jednu z nabídek, přijedou si to změřit, podepíše se smlouva. Přijedou to namontovat.
Upravovat amatérsky starou stávající bránu bych si moc rozmýšlel, ale pokud jste zručný kutil - zámečník / elektrikář a neodradí Vás řada nepředvídatelných komplikací (brána musí mít mimo pohonu taky dostatečné zajištění v zavřeném stavu a ochranu před nežádoucím zavřením, když jí zrovna projíždíte), tak proč ne. Já osbně bych to zadal firmě, i když si leccos dokážu udělat sám.
Prostor odhadnete snadno, za klasickou bránou musíte mít tolik prostoru, abyste v pohodě zaparkoval a auto nepřekáželo zavření brány (předpokládám, že se bude otvírat dovnitř). Taky budete muset kolem otevřené brány snadno projít. Počítejte s tím, že budete třeba časem mít větší auto, nechte dostatečnou rezervu. Jednokřídlá brána potřebuje místa zhruba dvojnásobek, než dvoukřídlá . Pokud chcete bránu posuvnou, potřebujete ze bránou místa výrazně méně, ale zase potřebujete prostor podél plotu (zdi), kam se brána může odsunout.
ondr - No jo, ale to jste špatně formuloval otázku. Pokud Vám jde jen o místo pro mechanismus, bude to asi rozdíl typ od typu. Samotná pohonná mechanika posuvné brány (motor+převodovka) zabírá cca 50 x 50 x 30 cm, je teda docela malá. Mechanika klasické brány bude kvůli pákovému mechanismu zabírat místa víc, ale přesně Vám to bez znalosti konkrétního typu nikdo neřekne.
Bránu si nechám vyrobit novou, to je poslední věc. Pracuji jako svářeč. Bránou se pouze projede, za bránou je dvůr v kterém je spousta místa. Prostor na který se ptám, je ten, jaký je potřeba pro mechanismus otevření.. jednoduše kolik místa je třeba mezi zdí a bránou ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.