Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na Vás s otázkou. Loni jsem si pořídila byt do osobního vlastnictví v bytovém domě.
Na pozemku, který je podílově rozdělen do 5 částí, se zabydlela paní v karavanu.
Důležité je říci, že 1/5 pozemku patří paní, z bytu byla vystěhována kvůli neplacení nájmu.
Je vlastně na svém, ale bohužel okolí karavanu vypadá jako veliká skládka - natahala si sem naprosto vše co kde našla. Navíc jí tam pobýhají 3 agresivní psi. Paní nemá zřízenou toaletu, tudíž když je teď venku teplo, výkaly jsou cítit všude.
Je to děs a hrůza a nevím co s tím. Není tam nelegálně, ale copak je normální bydlet v takové skládce?
Budu vděčna za každou radu, jak tuto situaci začít řešit. Pomohla by třeba hygiena?
Děkuji!
Kontaktujte písemně hygienu, městský úřad, policii a i stavební úřad. Dopis s jedním textem rozešlete všem, ale na konci dopisu mějte rozdělovník - vypsat všechny instituce, které obdrží váš dopis. Jednotlivé složky si netroufnou vám neodpovědět nebo stížnost smést ze stolu neboť nevědí co udělají druzí.
Při trvalém zaparkování kravanu je potřeba i souhlas st. úřadu.
@olkud - Není tam nelegálně, ale copak je normální bydlet v takové skládce?
Začněte městskou policií - oni sice neudělají víc než bububu, možná uloží blokovou pokutu (ale to spíš až při několikátém zavolání) nebo rovnou předají dál. Podle přestupkového zákona je projednávání v kompetenci městských obvodů či úřadů jim odpovídajících.
U hygieny záleží na jejich vstřícnosti - přímé ohrožení tam asi nebude, tak se do akce nepohrnou.
Jen musíte všechny "otravovat" průběžně, jednou dvakrát nestačí - ideální je dosáhnout stavu "Musíme něco zařídit, aby dala konečně pokoj."
Já, za svoji osobu, bych napsala na policii, na městský úřad a na hygienu. Vůbec bych se nezdržovala nějakým vysvětlováním, co čí a proč je. To není podstatné, protože tam, kde přívěs stojí, není kemp. Jedná se o obtěžující, nehygienické a protiprávní jednání. A když by měl z těch úřadů někdo nějaké řeči a neudělaly by nic, ale naprosto to nepředpokládám, zeptala bych se, jestli by nechtěly být slavní. Třeba na obrazovce Novy.
Jo, bude to tak. Ale pozemek paní není a také není zahradou. Ale jen tak, z plezíru, když pozemek, třeba pod kusem náměstí, bude můj, můžu tam kempovat? A chodit na svůj pozemek kadit?
Omyl - na vlastním pozemku můžu mít klidně tři přívěsy, pokud tím neobtěžuji okolí. Podstatné je to neobtěžování, ne že kempuji na svojí zahrádce.
@babkazov - Ale pozemek paní není a také není zahradou.
Ale je - aspoň tazatelka píše "Pozemek je v osobním vlastnictví." Jinak nerozumím, proč by přívěs měl stát jenom na zahradě. Obecně platí
NOZ § 1012
Vlastník má právo se svým vlastnictvím v mezích právního řádu libovolně nakládat a jiné osoby z toho vyloučit. Vlastníku se zakazuje nad míru přiměřenou poměrům závažně rušit práva jiných osob, jakož i vykonávat takové činy, jejichž hlavním účelem je jiné osoby obtěžovat nebo poškodit.
takže za dodržení daných podmínek klidně i kempovat na "svém" kusu náměstí. Vykonávat potřebu už ne.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Navázal bych na diskuzi mezi oběma bab(ič)kami, tedy jsetli lze či nelze legálně kempovat na vlastním pozemku. Dopředu říkám, že z daných informací na to neodpovím nejen já, ale nikdo. Bylo by třeba znát o jaký konkrétní pozemek se jedná. Pochybuji, že karavan má platnou technickou prohlídku, stát na sokromém pozemku samozřejmě může, ale jestli v něm někdo bydlí, jde o výrobek plnící funkci stavby a jako takový spadá do kompetence stavebního úřadu. A stavět, jak známo nemohu libovolně, ale v souladu se zákonem a územním plánem obce. Takže, krom přestupků vůči veřejnému pořádku, hygieně i ten stavební úřad je vhodným adresátem stížnosti.
Přiznávám, že stavební zákon moc neumím - ale pokud vím, tak některé stavby za daných podmínek nevyžadují ani rozhodnutí o jejich umístění ani územní souhlas - budeme-li o karavanu uvažovat jako o stavbě.
Budeme-li ho brát jako karavan, pak stát/parkovat může i bez technické prohlídky, protože se nepohybuje po veřejné komunikaci.
Ale to je jen obecná úvaha - ne vyjádření konkrétně k dotazu.
Omlouvam se ze Ti neporadim, ale treba poradis Ty mne.
Muzes mi prosim vysvetlit nasledujici?
> Důležité je říci, že 1/5 pozemku patří paní, z bytu byla vystěhována kvůli neplacení nájmu. <
Nemam s bytama zkusenosti, ale jednoduse nepochopim jak mne nekdo muze vystehovat z meho bytu kvuli neplaceni najmu:-/
Jestli jsem to dobre pochopil, tak byty i s pozemkem jsou v osobnich vlastnictvich a do osobniho vlatnictvi si prece porizuju veci abych neplatil najem.
Pokud dela pravidelne velkou i malou potrebu na tom pozemku, dalo by se to nahlasit na hygienu a mistni urad. Pokud budu mizera tak i na Policii pro mravni ohrozovani deti a mladeze.
Lego - už už jsem začínala psát podobný dotaz, jak může někdo přijít o byt, ale zůstává mu kus pozemku patřícího k bytu. Pak mě napadla ještě tato možnost:
Paní bydlela v nájemním bytě někde úplně jinde. Ale vlastní kus (podíl) louky, na kterou se z okna dívá tazatelka. A na této louce má svoji maringotku.
Ahoj,
děkuji i tak za reakci.
Paní byla v bytě v nájmu. Byt patřil družstvu. Neplatila nájemné, tak ji vyhodili.
Pozemek je v osobním vlastnictví.
Když jsme si zařizovali hypo, byly 2 smlouvy - na družstevní podíl (byt) a kupní smlouva na pozemek.
chudák paní..na stará kolena ji vyhodí z bytu.Nemáš peníze tak třeba chcípni.-Heslo dnešní doby a lidi jsou ještě ke všemu na sebe horší než zvěř.Je mi z celého tohoto dotazu docela uzko,když si představím bezvýchodnou situaci toho starého člověka.Každopádně se ji pokuste zničit uplně.třeba budete mít štěstí a paní se oběsí sama
Dobrý den,
děkuji za reakci, nicméně paní je cca 50. Omlouvám se, ale myslím, že je zcela normální platit nájemné a ne žít v karavanu a okolo sebe si "užívat" bordelu ve formě odpadků, výkalů či různých zbytečností, které najde v popelnici a to vše bez jakýchkoliv hygienických navyků pod našimi okny...ale každý to má jinak..
Normální platit nájemné právě není. Já osobně nemít barák tak taky radši žiju někde v karavanu nebo v buňce zadarmo,než každý měsíc někomu vysypat X tisíc za nic. Už jste si zkoušeli s paní normálně rozumně promluvit? Jestli vám to tak vadí,proč se jí nesložíte třeba na suchý záchod? Kolik ta blbá budka může stát...nebo se s ní domluvit že si jej koupí. Že si tahá krámy na svůj pozemek to už nikomu zakázat nemůžete
@lopio - chudák paní..na stará kolena ji vyhodí z bytu.Nemáš peníze tak třeba chcípni.
Co mi odpovíte na otázku, zda paní nechcete osobně nějak pomoci? Třeba finančně.
Bohužel tě musím zklamat,pokud je pozemek její,můžeš maximálně tak přes tu hygienu a městskou policii. Karavan může na svém pozemku parkovat jak libo ať má či nemá technickou...na stavební úřad zapomeň,to je tvrzení proti tvrzení,ona bude tvrdit že v tom nebydlí a ty to nijak nedokážeš,přespat v karavanu není trestné i kdyby jsi ji nafotila nebo natočila...ani není nikde dáno kolik nocí tam může spát. Hygiena s městskou policií jí můžou dát pokutu,ale pokud je nemajetná stejně nevím co si tím kdo pomůže...možná jí tak v exekuci seberou ten karavan,ale stejně si tam může dát třeba stan a kempovat dál
To je dneska doba, každému všechno vadí i když je na svém...Proč každého jen honit, žalovat, udávat...zkuste jí pomoct a né jen udávat, poohlédněte se někde po samotném dědouškovi, je jich spousta, takových vdovců s baráčkem...Padesátka je krásný věk...
Nemáte třeba mezi známými nebo příbuznými vhodného kandidáta? Paní by si mohla vzít do jeho domečku klidně i maringotku a všechny věci kolem. Podle jednoho dopisu se těžko soudí, třeba pracuje, mohla by to mít blíž do práce, nebo naopak nepracuje a vybírání kontejnerů je její koníček. Možná by taky pomohlo podat pro ni seznamovací inzerát, nechcete se toho ujmout? A to nemá rodinu, která by jí pomohla? Taky nejsem pro udávání, ale někdy i hrozba dělá divy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.