Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cisty prijem hypoteka

Od: xyxyxy odpovědí: 8 změna:
Dobry den. Situace se ma tak ze jsem oficialne do konce minuleho roku mel na pasce cca 14 500 cisteho. Nyni od noveho roku mam novyplatovy vymer a cistou mzdu cca 20 000. Nyni s manzelkou zadame o hypoteku a mam strach ze minuly plat nam prekazi zadost. Jak na toto pohlizi banka? Bude ji zajimat novy vymer a vysd platu? Nebo vse bere jako prumer za 12 poslednich mesicu? Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono nezáleží na vašich příjmech tak moc jako na vašich výdajích!

Jestli máte příjem 20tis a v dalších úvěrech máte 5000,- a nějakou kreditní kartu (i když nepoužívanou) a kontokorent (také nepoužívaný) - vše jde do výpočtu bonity. Případné dítě samozřejmě také.

Takže s 20tis můžete mít hypotéku se splátkou 7000,-, ale také nemusíte mít vůbec nic.

Co nepřiznáte, bude bráno jako úvěrový podvod.

Při poslední konsolidaci splátky 2200,- měsíčně na 1800,-- jsem musel prokazovat další předčasná ukončení jiných úvěrů a příjem manželky s čestným prohlášením..., přestože můj plat je na jejich účtu. Do KB jsem musel 3x a připadal si jako u výslechu, 1 kg papírů. Kdybych tím neušetříl 40tis, tak bych to stopnul.

doplněno 24.04.18 09:04:

Jde spíše o vylepšení průměru. On člověk může mít sezónní práce - příplatky, vratku na dani, čtvrtletní či roční prémie...

Pracovník banky může přihlédnout k faktu, že někdo např. nastoupil do práce před rokem a měl nástupní plat, případně přecházel z práce do práce pro lepší peníze... To už je podle jednotlivých metodik a nastavení firem.

xyxyxy
hodnocení

Deti ani jakekoliv pujcky uvery kreditky apod nemame.
Jen me zarazi skutecnost ze banka kouka na prijem pred rokem, kdyz uz je davno jiny a predevsim vyssi. Samozrejme mam smlouvu na dobu neurcitou a zvyseni platu papirove podlozene

matesj
hodnocení

0x
K žádosti o úvěr(hypotéku nebo půjčku),vám na mzdové účtárně spočítají průměr za poslední čtvrletí(tři měsíce),případně můžete doložit tři výplatní pásky...
xyxyxy
hodnocení

Tomu rozumim. Ale nektere banky chteji az 12mesicu. Tj za posledni 3 mesice budu mit v prumeru 20000, ale za 12 mesicu pouze cca 15500.tak jestli ten nizsi prumerny plat ma nejaky vliv na vysi hypoteky. Ale ten prumer se bude neustale zvysovat

hodnocení

0x

Tak Vám nezbyde, než jít do té banky, kde to posuzují za poslední 3 měsíce. Ale upřímně - s 20.000 kč čistého bych se bál do hypotéky jít...

xyxyxy
hodnocení

Zadame spolecne s manzelkou a mam jeste prijem z podnikani. Mame sve uspory, takze toto je v poradku

mypi
hodnocení

0x

Vše záleží na bance. Ta určuje pravidla a klade si podmínky pro poskytnutí úvěru. Já třeba před lety předkládal příjmy za 2roky zpět.

Já bych spíše měl strach, že mi banka úvěr dá a já následně nebudu mít na splácení. Rozdíl měsíčního příjmu 5,5tis kč při posuzování 2 žadatelů je natolik malý, že bych ho neřešil. Jestli úvěr nedostaneš, bude to ve tvůj prospěch.

vilik*
hodnocení

0x
Třeba ČS chce nyní doložit posledních 12 měsíců průměr a dále předložit výpis z účtu s příchozí platbou za šestý a dvanáctý měsíc v pořadí.
Jinak s výší úvěru neporadím. Každý má jiné podmínky, někdo vyživuje děti, někdo má sjednanou půjčku, například kontokorent.
Doporučuji obrátit se na dobrého hypotečního zprostředkovatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]