Nejste přihlášen/a.
Ono nezáleží na vašich příjmech tak moc jako na vašich výdajích!
Jestli máte příjem 20tis a v dalších úvěrech máte 5000,- a nějakou kreditní kartu (i když nepoužívanou) a kontokorent (také nepoužívaný) - vše jde do výpočtu bonity. Případné dítě samozřejmě také.
Takže s 20tis můžete mít hypotéku se splátkou 7000,-, ale také nemusíte mít vůbec nic.
Co nepřiznáte, bude bráno jako úvěrový podvod.
Při poslední konsolidaci splátky 2200,- měsíčně na 1800,-- jsem musel prokazovat další předčasná ukončení jiných úvěrů a příjem manželky s čestným prohlášením..., přestože můj plat je na jejich účtu. Do KB jsem musel 3x a připadal si jako u výslechu, 1 kg papírů. Kdybych tím neušetříl 40tis, tak bych to stopnul.
Jde spíše o vylepšení průměru. On člověk může mít sezónní práce - příplatky, vratku na dani, čtvrtletní či roční prémie...
Pracovník banky může přihlédnout k faktu, že někdo např. nastoupil do práce před rokem a měl nástupní plat, případně přecházel z práce do práce pro lepší peníze... To už je podle jednotlivých metodik a nastavení firem.
Vše záleží na bance. Ta určuje pravidla a klade si podmínky pro poskytnutí úvěru. Já třeba před lety předkládal příjmy za 2roky zpět.
Já bych spíše měl strach, že mi banka úvěr dá a já následně nebudu mít na splácení. Rozdíl měsíčního příjmu 5,5tis kč při posuzování 2 žadatelů je natolik malý, že bych ho neřešil. Jestli úvěr nedostaneš, bude to ve tvůj prospěch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.