Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pach spáleniny z bojleru

Od: romana* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím poraďte, co může způsobovat horký (neudržím ruku) spodní kryt bojleru Dražice a silný pach spáleniny. Nahřívá 2x denně, když jsem byla v práci, raději jsem ho vypla na jističi. Po zapnutí bzučel, když jsem pustila teplou, tak to zřetelně cvaklo. Za 45min. zase horký kryt a smrad po celé koupelně. Co s tím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Uvolněný kontakt ve svorkovnici. Nepředpokládám, že byste byla odbornice, takže honem rychle pozvěte odborníka, nejlépe elektrikáře.

hodnocení

2x

Možná odchází termostat a hřejou se kabely od něho. Vlastní zkušenost. Chce to urychleně opraváře, nechte vypnutý jističem.

olin*
hodnocení

0x

Spálená/ zuhelnatělá umělá hmota svorkovnice či termostatu nebo vodičů. Materiál stářím a elektricky degeneruje, povolují spoje na konektorech, vznikají přechodové odpory. Ať to skoukne nějaký šikula nejlíp elektrtikář

romana*
hodnocení

dobrý den, děkuji za rychlou diagnostiku. Myslela jsem, že to bude něco takového, ach jo.

Jasně, že do bojleru hrabat nebudu, i když jsem asi postrach všech odborníků - kutil v sukních...Pustím se do všeho, mám to jako relax. Naposled instalace nové kuchyňské linky včetně keramických obkladů, ale z elektřiny mám véélikánský respekt. Díky moc všem, jdu tedy shánět odborníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]