Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Chtel bych se zeptat, na zdi mezi obe pokoji se mi zacal pred cca 7 let objevovat praskliny, v dnesnim dobe je to uz pres celou zed, z jedne strany je to jedna prasklina od dvere az k podlaze, z druhe strany je to tak trochu vede do vsech stran, dneska jsem z toho vyndal jeden vetsi kus(2x1cm asi 0,5mm tloustka, viz foto) a dal jsem tam tmel od Modulan 350, ale nevim jestli mam to opravit cely s timto tmelem, nebo mam zavolat zednika nebo statika, aby se na to podival, jestli je to vazne.
Poradte mi prosim, co mam delat, dekuji.
Kontrola a je v tomhle případě potřeba a o to víc, že se to stále hejbe. Tohle vzniká často po výměně dveří, kdy se dřevěný překlad nahradil zazděným.
Ta zeď nepraská jen tak,jsou praskliny i na nosných zdech? co je pod ní? Je to v patře nebo je to někde v přízemí na základech?.
Jestli ta příčka sedí na stropě,toho statika bych zavolal,může být vážná statická porucha ve stropě pod ní. Jestli je to přízemní domek,asi pod ní bude jen velmi nedostatečný základ že si sedá...v takovém případě bych tu zeď postupně podkopal a podbetonoval.
Jenom tak se hýbat nemůže,vždycky to má nějakou příčinu a něčím to přepatlat na oko je možná řešení lákavé,ale jednou by jsi se mohl divit
my jsme v 7. patre z 13 pater, je to stavba z roku 2007, nevi jak ostatní, tyto praskliny jde od dvere, ne od stropu, ikdyz se mi vsude v byte mezi stropem a zdi uz taky objevuje praskliny, ale ty se nezvetsuje, asi je zpusobeno tim, jak ten panelak dosedava.
kazdopadne zavolam zednickou firmu, aby se mi na to podivali.
dekuji za radu.
O to je to horší že je to nový barák...v pořádku to rozhodně není a rozhodně bych to nepodceňoval...právě že to začíná ode dveří z dola značí to že podlaha/strop pod tím je asi udělán špatně. Já bych statika zavolal,ono dneska ty rychlokvaškové stavby jsou kolikrát provedeny ještě hůře než paneláky za komoušů.
Zeď ti nezačne praskat jen tak,musí být pod tím nějaký pohyb(v tomto případě bych si to spíš tipnul na průhyb)málo dimenzované stropní konstrukce
Asi jsem připokakaná, ale já bych v tom nebydlela. Bála bych se. To Váš objekt není, čí je to panelák, nebo družstevní?
Majitel má konat konat a řešit. A vůbec nahlásil jste to? Vždyť se může jednat o ohrožující stav kolika nájemníků! Na nic nečekejte a nahlašte to, ať si družstvo, společenství, nebo co tam máte na to pozve statika. Žádná zednická firma to nemůže začít opravovat, dokud se nejistí, proč se ty trhliny udělaly a proč se zvětšují.
No to bych byl taky vystrašená... máme něco podobného, přijde mi že se to rozšiřuje, ale ten byt máme teprve 2 roky tak neumím říct úplně s jistotou. manžel to zatím oškrábal a zalepil opravnou stěrkou mapei tak pokud se to bude rozšiřovat tak to asi uvidíme docela jasně.
Dejte vědět jak jste dopadli!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.