Nejste přihlášen/a.
Z vlastní zkušenosti jen jednu radu - na navážku řádně zhutněnou dejte karysítě a pořádnou vrstvu betonu - fotku toho, jak dlažba vypadá po 6ti letech bez užití betonového rovného podkladu jen na nahutněnou navážku byste asi ani nechtěl vidět - já pláču každým krokem na této terase a vzpomínám na řemeslníky...
pokud bude dostatečně zhutněno, propadat by se nemělo... celkově se udělá škraloup, který bude držet...
Teď položím hloupou otázku, ale kari sítě položím pouze na zhutněnou hlínu a zaliju betonem?
Co půda, která bude klesat po betonovou vrstvou? Nebude se pak beton lámat apod.?
Ne takto je tam pak dávat nemusíte neboť nebudou plnit svou funkci. Veškeré armování musí být kryto betonem .vypodložit buďto origo podložkami kolečky nebo kusy betonových cihel,svázat ,svařit a pak zalít betonem.Tl bude stači cca8cm .podmínka zhutěnní a pak vrstva scca 20cm kamen 16/32 třeba.taky zhutnit.pak beton s kari sítí.
1. Jak hluboke zaklady je treba udelat? - do nezámrzné hloubky
2. Mohu pouzit ztracene bedneni 25x20x50? Nebo staci i tenci? - stačí 25cm
3. Mohu prostor vysypat suti a hlinou? Popr. v jakem pomeru? - suť musí být betonová nebo kameň, nikoliv cihla nebo hlíina
4. Je treba hodne hutnit, popr. staci nechat rok sednout? - ano hutnit
5. Je mozne nahoru polozit dlazbu klasicky? (Hruby sterk, jemny sterk a dlazba) - ano
Tohle zrovna mám doma.Terasa je 1.m vysoko ze ztraceného bednění.Uvnitř navážka ,,bordelu,, ze stavby.Důkladně zhutněná ,,žabou,,.Dvě třetiny terasy jsou zastřešeny.Tam je to O.K.Krásně rovná zámková dlažba.
Tam,kde končí střecha,se dlažba propadá každý rok zhruba o jeden cm.
Teď vymýšlím,jak to opravit.Jedinný způsob,co mě napadá,že dlažbu rozeberu,podbetonuju a udělám nepropustnou vanu s odtokem dešťové vody mimo terasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.