Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předsazený sokl

Od: miple* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Prosím o radu. Mám starý dům na kamennám základu cca 1metr nad terén jdoucí do svahu kde je cca 20cm nad terénem. Budu dělat fasádu a sokl chci poté zapravit. Mám jasno v tom, že bude předsazený a odvětraný. Teď vyvstává otázka z jakého materiálu. Nosnou konstrukci chci dělat z CD profilů. Horní vodorovné CD bude chyceno cca 15 cm nad místo přechodu fasády a kamenného základu. Svislá CD budou chycena do kamenů základu. A teď čím to zakloppit? Původně jsem měl na mysli cetris desky. Na ně udělat perlinka, lepidlo, štuk.Bylo mi ale řečeno, u cetris desek je vhodné přiznat spoje, neboď celoplošná stěrka ve spojích popraská. Další možnost udělat sokl z extrudovaného polystyrenu 5cm, silného na stávající CD konstrukci. Na něm prý bude stěrka pez problémů. Co vy na to?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a proč chceš ten sokl zakrýt?

miple*
hodnocení

Tak za prvé bude omítka o cca 5cm přesahovat. Takže základ bude o tu omítku utopen. Za druhé Tan základ není zrovna vizuálně ok. Musel bych vyškrábat spáry a následně vyspárovat. Mám obavy že s kamenem se nic dokonale nespojí a časem budou spáry praskat a vypadávat. Je mi jasné, že pro kámen je ideální, když bude zcela obnažen. Ale když tam bude zhruba 10cm odvětrná mezera, tak by to mělo být v pohodě.
miple*
hodnocení

ještě dávám foto

Předsazený sokl

hodnocení

0x

zdarec,my používáme na předsazené sokly cetris a ještě nepraskl spoj-první je cca 8let,pokud se to dobře udélá a nemá se to kam pohnout tak nepraskne,jsou ještě jiné materiáy od Knaufu nebo Rigipsu.budeš muset udělat větrání dole a nahoře,at múže vzduch proudit,ale tím zničíš tu pěknou kombinaci cihly a kamene,aspon mi se to na té fotce dost líbí.

miple*
hodnocení

Ahoj. S tím větráním počítám. Řeším ten materiál.Ty cetris desky se jen šroubují, nebo je i podlepit?

hodnocení

0x

šroubují se,musíš trochu zapustit hlavičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]