Zdravím, koupil jsem v Brenu koberec a nechal si ho od nich dovést. Jelikož jsem nebyl doma, požádal jsem otce, aby počkal na dovoz. Jaké bylo jeho překvapení, když koukal jak koberec vyndavají z výtahu. Výtah je to osobní, cca 2.10m vysoký a koberec měl 3,25m, takže je jasné že ho tam zlomili. Pak ti pánové tvrdili, že u tohodle koberce to nevadí, že prý je to "hadrák"(asi že má ze spodu filc, ne mřížku). Zajímavé je, že vystoupili o patro níže než jim bylo sděleno a poslední patro šli po svých, skoro asi jakoby to vypadalo, že ho nesli. Jde o normální koberec do obýváku viz.: koberce-breno.cz/... Když teď na něj koukám, pořád je srolovaný, je pořád jasně vidět, kde k tomu došlo. Vypadá v tom místě takový jakoby vytahaný. Nevím zda se to vyrovná a nebude to vidět nebo ne. Co s tím mám dělat? Reklamace? Takovýhle postup jsem fakt nečekal...
My při pokládání koberců nosíme roli po schodech,a je to třeba do 8 patra fuška.Ale nemyslím,že by se šetrným ohnutím koberci ublížilo.Zvláště,pokud by se lepil po celé ploše.Koberec by se také měl nechat 24 hodin ležet,aby se srovnalo i protažení,způsobené navinutím na roli.Pak by se měl teprve oříznout a dokončit úpravy.
Celoplošnému lepení jsem se chtěl právě vyhnout... jen tam dát trochu oboustranné pásky (je to jen 18m2 - panelákový obývák a bude tam dost nábytku). Takhle to asi budu lepit...
Zkusím to rozmotat co to jde, ale jak píše Jabraka, je tam nějaký nábytek...
Ještě zkus,pokud to půjde,zbytek místnosti,když po jedné straně bude stěna,nechat volný,až si koberec lehne.Pak odříznout kolem stěn.ale nechat asi 5 mm vůle.Přilepit jen místa,kde se dělají boule.
Okolo stěn je možné nalepit proužky koberce na začištění místo lišt.
Tak nakonec jsem ho rozložil a ořízl, vypadá že je v pohodě. Teď ještě přemejším, jestli ho přilepit a pokud jo, tak jak? Stačí oboustraná páska na koberce nebo radší lepidlo?
Pokud bych to dělal tou páskou (mám nějakou už koupenou), jakým způsobem ji dávat? Pásy sem a tam všude, nebo lepit jen místa kde se chodí a kde není ¨nábytek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.