Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro instalace

Od: martinkopecky odpovědí: 5 změna:

Zdravím Vás,

mám jen dotaz. Objevil jsem elektro kabel na půdě, je v něm proud a napojeno spínací světlo na pohyb. S hrůzou jsem zjistil, že je kabel volně veden pod střechou kde je instalována skelná vata.

Zeptám se laicky, nevadí to s ohledem na zahřívání kabelů apod?

Děkuji, Kopecký

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

malyparanoik*
hodnocení

6x

Odpovím alibisticky :) Pokud je to kabel vhodný do takového prostoru a jištění je zvolené s ohledem na způsob uložení kabelu, tak nevadí.

hodnocení

4x

Odpovím odborně, nevadí.

olin*
hodnocení

2x
Můžeš ten kabel schovat třeba do pvc lišt nebo do instalačních pvc trubek+příchytky a vruty, ale bude to o pár korun dražší...Světlo nemívá velký odběr na zahřátí kabelu.

ondr
hodnocení

2x

S přihlédnutím ke skutečnosti, že skelná vata je vlastně nehořlavá, a je odolná do nějakých 500°C bych velké obavy neměl, na tuto teplotu se kabel určitě nezahřeje, při tak malém odběru jako je světlo.

fik
hodnocení

2x

Zbytečné se strachovat,pokud kabel není na ostrých hranách o které by se mohl prodřít...světlo jej nikdy nemůže zahřát natolik aby od něj něco chytlo,to je rozdíl měřitelný maximálně tak přesným termočidlem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]