Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Líbí se mi jeden dům na sreality. Má docela dobrou cenu vzhledem k lokalitě (okolí brna) až docela moc přízinivou... tak jsem si říkal jestli tam nebudou nějaké problémy. Co mě zarazilo bylo to že dům je postaven z tvárnic Ytong (v roce 1991) a řekl bych že svépomocí... S tímto typem zdiva nemám žádné zkušenosti, znám jen pálenou cihlu (pracuji s počítači, o stavitelství mám nulové vědomosti).
Chci se zeptat, zdali byste se báli koupě takového domu, jak říkám, cena mi přijde docela nízká (tak o 200-500 tisíc možná (?) vzhledem k lokalitě). Jediný problém co jsem odhalil zatím (na dům jsem se nebyl ještě podívat) je to, že je z tvárnic Ytong, z roku 1991, a řekl bych že byl stavěn svépomocí...
Báli byste se koupě daného domu, především asi z hlediska materiálu ze kterého byl postaven?
Dům:
sreality.cz/...
Není nic jednodužšího než si vzít kamaráda který se pohybuje ve stavebnictví a jít to omrknout. Poptat se sousedů a oslovit přímo majitele. Vypadá to velice zajímavě , ale na můj vkus malý pozemek. Ta zahrádka vám časem bude chybět.
na druhou stranu za tu cenu se u nás prodávají byty 2+1.
Co tak třeba problém s exekucemi, dopravou, ... to vás netrápí? Chcete jen zjistit možnosti Ytongu? Pokud je to cena podezřelá, tak bych si nechal prověřit původ-vlastnictví a hlavně okolí. Takový soused dokáže cenu nemovitosti shodit na polovinu.
Čemu říkáš pálená cihla? Klasické malé cihle? Ale no tak, dnes už se používá daleko spolehlivějších metod.
Ytong tohle dávno nahradil, stavba s ním je rychlejší, čistější a levnější.
Dnes se právě staví buď z porothermu nebo ytongu ( nebavím se o dřevěných domech). Na Ytong je důležitá pořádná základová deska. Má horší akustiku a narozdíl od porothermu si bere hodně vlhkosti z okolí, takže záleží i na čem ten barák stojí,
Pálená cihla-klasická cihla značeená jako CP, 7,5x14x29cm (jestli si ještě pamatuji dobře) Jinak v roce 1991 tto asi z Ytongů nebude nevím ,v tu dobu jsem ve stavebnictví nedělal, ale matně tuším že tyto se začali s bloky Hebel používat až po roce 1995.spíše to bude z obdoby-z tehdejších plynosilikátových tvarnic!
Z Ytongu se staví celkem normálně a je to používané zdivo. Domek vidím jako startovní bydlení z důvodu chybějícího pozemku. Když dům, tak dostatečný pozemek, zajišťující soukromí a možnost budoucího rozšíření - bazén, posezení, sad, záhony, zvířata, výběh pro děti. Ale samozřejmě je to vždy otázka peněz.
Dle foto a popisu bych se toho nebál .jediné špatné co jsem na inzerátu nalezl je hospodárnost-energická náročnost třídy G! Což ale lze relativně za pár korun vylepšit zateplením.Jinak ceny nemovitostí nevím takže cenu nemohu soudit .Osobně bych důkladně prolezl sklep a půdu-zdali tam nejsou stopy vlhkosti-sklep,zaátékání -střecha.Pokud je toto OK (dle fotek ano) pak není co řešit, pokud Vám vyhovuje lokalita,obslužnost a další.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.