Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levnejsi dum z tvarnic Ytong, obava z koupe?

Od: mojejmenoano odpovědí: 9 změna:

Dobrý den
Líbí se mi jeden dům na sreality. Má docela dobrou cenu vzhledem k lokalitě (okolí brna) až docela moc přízinivou... tak jsem si říkal jestli tam nebudou nějaké problémy. Co mě zarazilo bylo to že dům je postaven z tvárnic Ytong (v roce 1991) a řekl bych že svépomocí... S tímto typem zdiva nemám žádné zkušenosti, znám jen pálenou cihlu :) (pracuji s počítači, o stavitelství mám nulové vědomosti).
Chci se zeptat, zdali byste se báli koupě takového domu, jak říkám, cena mi přijde docela nízká (tak o 200-500 tisíc možná (?) vzhledem k lokalitě). Jediný problém co jsem odhalil zatím (na dům jsem se nebyl ještě podívat) je to, že je z tvárnic Ytong, z roku 1991, a řekl bych že byl stavěn svépomocí...
Báli byste se koupě daného domu, především asi z hlediska materiálu ze kterého byl postaven?
Dům:
sreality.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Není nic jednodužšího než si vzít kamaráda který se pohybuje ve stavebnictví a jít to omrknout. Poptat se sousedů a oslovit přímo majitele. Vypadá to velice zajímavě , ale na můj vkus malý pozemek. Ta zahrádka vám časem bude chybět.

na druhou stranu za tu cenu se u nás prodávají byty 2+1.

hodnocení

1x

Co tak třeba problém s exekucemi, dopravou, ... to vás netrápí? Chcete jen zjistit možnosti Ytongu? Pokud je to cena podezřelá, tak bych si nechal prověřit původ-vlastnictví a hlavně okolí. Takový soused dokáže cenu nemovitosti shodit na polovinu.

kimbert*
hodnocení

1x

Když se na ten barák podíváte na mapě blíže (z letadla)tak se nedivím nízké ceně,v podstatě nulový pozemek za barákem,(který je hned u obecní cesty) no snad na zaparkování auta,to už bych za ty peníze koupil veký byt z garážovým stáním a vyšlo by to levněji .

majsterjoe*
hodnocení

0x

Čemu říkáš pálená cihla? Klasické malé cihle? Ale no tak, dnes už se používá daleko spolehlivějších metod.

Ytong tohle dávno nahradil, stavba s ním je rychlejší, čistější a levnější.

Dnes se právě staví buď z porothermu nebo ytongu ( nebavím se o dřevěných domech). Na Ytong je důležitá pořádná základová deska. Má horší akustiku a narozdíl od porothermu si bere hodně vlhkosti z okolí, takže záleží i na čem ten barák stojí,

Pálená cihla-klasická cihla značeená jako CP, 7,5x14x29cm (jestli si ještě pamatuji dobře) Jinak v roce 1991 tto asi z Ytongů nebude nevím ,v tu dobu jsem ve stavebnictví nedělal, ale matně tuším že tyto se začali s bloky Hebel používat až po roce 1995.spíše to bude z obdoby-z tehdejších plynosilikátových tvarnic!

rv*
hodnocení

0x

Z Ytongu se staví celkem normálně a je to používané zdivo. Domek vidím jako startovní bydlení z důvodu chybějícího pozemku. Když dům, tak dostatečný pozemek, zajišťující soukromí a možnost budoucího rozšíření - bazén, posezení, sad, záhony, zvířata, výběh pro děti. Ale samozřejmě je to vždy otázka peněz.

pozemeb

Ono je to především otázka priorit a né vždy ceny. Proto bych netvrdil, že je pouze startovní.

Mít doma záhony, sad, zvířata,bazén není snem každého. Teda alespoň já to tak mám.

hodnocení

0x

Dle foto a popisu bych se toho nebál .jediné špatné co jsem na inzerátu nalezl je hospodárnost-energická náročnost třídy G! Což ale lze relativně za pár korun vylepšit zateplením.Jinak ceny nemovitostí nevím takže cenu nemohu soudit .Osobně bych důkladně prolezl sklep a půdu-zdali tam nejsou stopy vlhkosti-sklep,zaátékání -střecha.Pokud je toto OK (dle fotek ano) pak není co řešit, pokud Vám vyhovuje lokalita,obslužnost a další.

lidus*
hodnocení

0x

Co je na tom domě levného? Nosislav je malá prdel, dům malý, rožák u cesty. Ten ytong je to poslední co by mě odrazovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]