Nejste přihlášen/a.
Koukám že už se to tam všechno hezky "sype".
Stejný problém jako s nedávným zkratem ve světle. Zkratem se někde cestou něco "upálilo" = povolil spoj.
Je potřeba jít, nejlíp hned od jističe a hledat kde fáze ještě je a kde už není. Někde mezi tím bude místo s problémem. Mohl klidně odejít i jistič nebo pojistka na přívodu... možností je spousta.
To je teda "dovolená"
A kéž bych teď měl staré dobré krabice ve zdi.V našem domě jsme si vymysleli elektriku bez krabic.Všechno tažené stropama.Kvůli jednomu kabelu ke světlu budu muset rozbít půlku baráku.V životě už nikdy takovou blbost.Ale potěší mne to,že další barák stavět nehodlám.
Teď k věci.Babičce bych zřejmě nechal odborníkem vyměnit jistič za 16A a taky ,,fíčko,,aby ji to náhodou nekleplo.TAky asi nový kabel až od jističe.Já osobně se bojím i 12.ti voltové baterky,ale tohle bych určitě udělal já.
Pozn.Mám 3.vysoké školy,ale ani jedna neříká nic o zabití elektrikou z nedbalosti...Neberte mě doslova.Je to jen můj názor.
A já ještě později... - Než se takhle stresovat s nějakou výměnou jističe ve starém baráku-instalaci, tak by bylo "bejvalo" rozumnější několikrát zamr...dat s jističem prudce nahoru-dolu, tím by se nejspíš odstranily oxidové úsady, jak přímo na kontaktech, tak na jejich držácích (oxidy pozinku, či v pokročilejším případě už i železa-pod pozinkem), které drhnou o bakelitové stěny jističe... - práce na 5 minut... I u "vybaveného" - prostě vyraženého jističe s ním několikrát "zamr...dám", aby si kontakt sednul, případně zakoval kráter po zkratovém proudu (jasně, že všechna elektronika na obvodu je vypnutá, ale naopak zapnuté 2kW topení na tomto okruhu procesu "obnovení" kontaktu pomůže). Co se týče těch "starých, černých" jističů z Krompach, tak to byly jističe na dnešní poměry s kontakty a zhášecími prvky dimenzovanými na dnešní poměry 100A, ač měly na štíku 16A, ale kontakt byl "nezničitelný" velký (řekl bych, že to byl etalon tehdejší doby- dobře to vím, pač jsem musel několik set do mrti rozebrat, abych něco vydělal ) - já je preferuji dodnes, - těch dnešních 63A plasťáků jsem viděl vyhořelých už hodně... A v Krompachách a jinejch "kachách"- zahraničních, se snížily k produkci "čehosi" - jako jističů, kde je výsledkem necelá 1 mm2 styčné plochy , navíc ve slabších a hořlavějších materíálech konstrukce- ale je to podle všech EU "odborných" zástupců OK...?! Alfi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.