Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, všechny vás zdravím a všem kteří čtete tento příspěvek přeji hezký den.,,
Je toto možné? Tak bude znít tento dotaz, od 20.7.2017 bydlím u soukomníka v bytě 2+kk kde platím cca 4500,-nájem + energie,od 1.7.2017 mám dodatek že se mou ještě žije přítelkyně a malý syn, cca v době nastěhování 8.měsíců, nyní 1,5 roku...Smlouva je vedená na mě a mám tu pouze trvalý pobyt já,žije tu i přítelkyně a syn a které jsou psané v dodatku ke smlouvě... Ve smlouvě je jasně uvedeno že se v bytě kouřit nesmí což se nekouří, já jsem nekuřák a přítelkyně kouří před bytem, máme psa ten ám nikdo zakazovat nemůže ale bydlíme v podnájmu a mnoho lidí zde má psa.. Pes ze začátku byl neklidný a utikal, občas zaštěká jiný pes a náš štěkne také...
Sousedi které tu jsou na nás nadávají skrze hluk,štěkání ale není to tak jak zde píšu, hlub občas býval ale přes den skrze hudbu která se poté zeslabila, jako autor článku to píšu ale jsem hodně v práci.. co mě vadí je hodně nelidské zacházení s právy člověka... Majitel kterému platíme nájem nás několikrát upozornoval skrze hluk a štěkání psa, nás pes nesteká sám od sebe v každém bytě okolo jsou psy a ty štěkají an sebe, máme malé děcko rok a půl a žijeme tu všichni..
Majitel mě napsal at si sháníme něco jiného před necelým měsícem v sms zprávě? lze toto brát jako výpoved?Dnes se tu stavoval a řekl že i toto je písemně, a řekl mi že máme do konce tohoto měsíce na odstěhování, s tím že nás jinak vystěhuje..tedy 12.-13-dní je toto možné?
Smlouva od 20.7.2017 na dobu neurčitou a jako důvod řekl že nám dnes utekl pes, má pravdu pes utekl a pes na lidi štěkal ale nikdy by nikoho nekousl a nikomu nic neudělal..řekl mi že mě vyhodí z toho důvodu že pes ohrožuje ostatní ale k případu nebyla přivolána pčr ani nikdo ostatní, máme nájemní smlouvu a v bytě bydlí i 14.měsíční syn a nic nebylo psáno písemně, je možné nás vystěhovat takto?
Podotýkám že majitel má více baráků a zde v baráku platí lidé kteří mu uklízejí a starají se o to, je možné že mu dají i nějaká křivá svědectví ohledně tohohle případu..
mě zajímá jediné může nás vysttěhovat okamžitě? BYdlím zde já, můj syn 14.měsíců a přítelkyně, já trvalý pobyt přítelkyně v dodatku a syn také, je toto možné?
V najemní smlouvě je uvedena doba od 20.7.2017 ma dobu neurčitou s tří měsíční výpovědní dobou, je možné nás vystěhovat ihned na základě toho že nám dvakrát utekl pes který štěkal na lidi ale nikomu nic neudělal? tím že ohrožoval ostatní?
neohrožoval ale majitel nás chce vyhodit, před námi tu bylo mnoho lidí a mnoho lidí nás předem upozornovalo, děkuji za odpovedi...
bojím se aby nás nevyhodil na ulici, byt nový máme ale až od 1.7.2018 děkuji
Dobrý den, já to vidím tak, že majitel bytu čelí stížnostem lidí z domu na Vaše chování v bytě i domě (hluk a pes) a toto se rozhodl řešit. Nájemní vztah řeší NOZ a ten skutečně umožňuje podat výpověď při závažném porušení povinností nájemce a to bez výpovědní lhůty. Ovšem, musí Vám doručit písemnou výpověď, v ní uvést důvod a poučení o tom, že ji lze napadnou soudně. Zda je nyní důvod k takové okamžité výpovědi zde nikdo neposoudí, ale v případě, že ji obdržíte, tak se přes advokáta můžete u soudu dovolávat neplatnosti výpovědi (nebo se jen vystěhovat). Zdravím!
Násilně vás vystěhovat nemůže. Přestože je majitelem bytu, riskoval by trestní oznámení pro vloupání. Při násilném vniknutí by musel mít asistenci Policie a ta mu v takovém případě asistovat nebude. Stejně tak by mu byt neměl otevřít žádný zámečník.
Otázkou je pokud je majitel pošuk a cholerik, pak nelze odhadnout, jak se zachová bez ohledu na případné trestní a jiné následky.
Babi, ty dva body ode mě máš za ty úplně poslední dvě věty
@joska9274 - V najemní smlouvě je uvedena doba od 20.7.2017 ma dobu neurčitou s tří měsíční výpovědní dobou, je možné nás vystěhovat ihned na základě toho že nám dvakrát utekl pes který štěkal na lidi ale nikomu nic neudělal? tím že ohrožoval ostatní?
Ono to nebude jen že pes "dvakrát utekl" - "Majitel kterému platíme nájem nás několikrát upozornoval skrze hluk a štěkání psa"..."přítelkyně kouří před bytem"... "Sousedi které tu jsou na nás nadávají skrze hluk,štěkání", taky nějaká hlasitá hudba tam je.
V NOZ je uvedeno:
§ 2256
(2) Nájemce dodržuje po dobu nájmu pravidla obvyklá pro chování v domě a rozumné pokyny pronajímatele pro zachování náležitého pořádku obvyklého podle místních poměrů.
§ 2258
Nájemce má právo chovat v bytě zvíře, nepůsobí-li chov pronajímateli nebo ostatním obyvatelům domu obtíže nepřiměřené poměrům v domě. Vyvolá-li chov zvířete potřebu zvýšených nákladů na údržbu společných částí domu, nahradí nájemce tyto náklady pronajímateli.
a už jen z toho, co vy píšete, jsou uvedená ustanovení z vaší strany porušována. Takže i když máte smlouvu, lze použít
§ 2288
(1) Pronajímatel může vypovědět nájem na dobu určitou nebo neurčitou v tříměsíční výpovědní době, a) poruší-li nájemce hrubě svou povinnost vyplývající z nájmu,
případně
§ 2291
(1) Poruší-li nájemce svou povinnost zvlášť závažným způsobem, má pronajímatel právo vypovědět nájem bez výpovědní doby a požadovat, aby mu nájemce bez zbytečného odkladu byt odevzdal, nejpozději však do jednoho měsíce od skončení nájmu.
(2) Nájemce porušuje svou povinnost zvlášť závažným způsobem, zejména nezaplatil-li nájemné a náklady na služby za dobu alespoň tří měsíců, poškozuje-li byt nebo dům závažným nebo nenapravitelným způsobem, způsobuje-li jinak závažné škody nebo obtíže pronajímateli nebo osobám, které v domě bydlí nebo užívá-li neoprávněně byt jiným způsobem nebo k jinému účelu, než bylo ujednáno.
(3) Neuvede-li pronajímatel ve výpovědi, v čem spatřuje zvlášť závažné porušení nájemcovy povinnosti, nebo nevyzve-li před doručením výpovědi nájemce, aby v přiměřené době odstranil své závadné chování, popřípadě odstranil protiprávní stav, k výpovědi se nepřihlíží.
Samozřejmě, že se můžete bránit soudně, nevystěhovat se a podobně - ale současně musíte počítat s tím, že vám to nepomůže. Nedalo by se s majitelem dohodnout na ukončení k tomu 1. červenci?
No upřímně...Vás bych za sousedy ani za nájemníky nechtěl. Jestli nemáte zabezpečeného(nevychovaného) psa, pouštíte si nahlas muziku, kouříte na společné chodbě...
Podívejte se do smlouvy, jestli tam nemáte nějak specifikované ukončení nájmu předčasně. Jinak zkuste nějakou právní poradnu, kam dojděte i se smlouvou.
Aha, tak kauce, tak proto tak brzo, nechce se mu vracet kauci a ještě se mu navíc nezamlouváte. Jak jste mohl tohle podepsat, vy přece odejít nechcete? Policie nepomůže ani Vám ani mu, ve většině případů ani by nepřijeli. Vyměnte zámek a budte v klidu a dodržejte domovní řád.Ideální by bylo vydržet do 1.8.2018, co?
Děkuji za předběžnou odpověď, takže když mě dá výpověď s termínem vystěhování a já se nevystěhuji může mě on sám vystěhovat? Je tak? Jinak pokud s tou výpovědí nesouhlasím a napadnu jí pro její neoprávněnost nebo nesouhlas tak tím se automaticky ruší stěhování?
Mám rodinu nejsem sám a proto je to komplikované, na jednu stranu chápu že pes občas štěkal když jsme nebyli doma, chápu ostatní ale pes mě nezdrhal pouze přítelkyni kterou neposlouchá, ale nikdy by naše fenka nikomu neublížila ..
Situace je nyní tak aktuální že majitel od dnešního rána píše sms s tím že mě dává výpoved a že mi ji doručí osobně, píše že termín k vystěhování dává k 20.5.2017 a že si myslí že je to fér.Je to ale průšvih protože nový byt kam se budu moci nastěhovat bude mít kamarád až 1.července 2018 .. Majitelovi jsem vyšel vstříc tím že dnes dávám psa pryč, ne pryč ale na dočasku ke kamarádce takže zde už nikdo štěkat nebude..
Jinak se chci optat, pokud mě výpověd doručí což ano musím podepsat převzetí?Co by jste dělaly vy, pokud nesouhlasím a dám odpor platí to vystěhování nebo mě vystěhovat nemůže?
Jedná se mi hlavně o syna, sám bych někde přežil ale je blbost si tak narychlo najít byt když zde žádné byty nejsou...
a já bych klidně počkala do toho 1.července. Co Vám může udělat? Jak Vás může dostat z bytu? Nijak, pokud to dá k soudu, tak to trvá nejméně rok, než dostane povolení k vystěhování. Takže to mu určitě nestojí za to. Zákon je bohužel nebo bohudík na straně nájemníka. Máte vyměněný zámek? Aby se k Vám nedostal? I on pochopí, že pro všechny zúčastněné je vhodnější počkat dva měsíce, řádně dál plaťte a chtějte poté kauci zpět, pokud nic nedlužíte.
Upřesním ještě informace, co se týče hudby tak žádná hudba nahlas, jednou týdně zhruba na 30.min běžela hudba ale byli slyšet pouze basy, koupil jsem si 2repro bedny a subwoofer takže nic hlasitého, ale ted již nepouštím vůbec.
Co se týče kouření tak nikde nekouřím ale před vchodem byli poházené vajgly,ty jsem samozřejmě uklidil, a jinak pes vychovaný je, mám ho od malička a poslouchá mě, ale neposlouchá přitelkyni té třikrát dohromady zdrhla a nikdy by nikomu neublížila, je i zvyklá na děti ale je pravdou že občas na někoho zaštěká ale neublíží..
Zámek musím vyměnit, výpověď mě chce dát nebo poslat do kdy je prý datum vystěhování 20.5. ale já potřebuji byt do konce června od července od 1.7.2018 už můžu být v novém, psa dnes odvážím ke kamarádce která jej pohlídá takže to co zde vadilo bude odstraněno ale bojím se aby mě nevyhodil, náhodou přijede s chlapama a co já pak udělám?Na ulici být se synem nemohu a s přítelkyní a nevím ani jestli by mě PČR pomohla kdybych jí zavolal, jediná myšlenka je bránit se..
Jinak zde bydlím od 20.7.2017 a v nájemní smlouvě je uvedeno že pokud zde budu bydlet méně než rok tak se kauce nevrací, nájemné platím jak mám ale kauci už asi neuvidím.
Dám radu jak na pejska. Věnujte se mu více, cvičte ho.
Naučte přítelkyni, že když někdo zazvoní, nebo když odchází z domova na procházku s dítětem ven, nebo pes se jde venčit, tak se dveře neotevírají dříve, dokud není pejsek přivázaný na vodítku. Vodítko ať si hodí na kliku u dveří, aby ji to trklo.
Též jsou povely na místo, sedni a zůstaň. Po několika pokusech učení by měl pes poslouchat. Je to špatné, když máte psa a nejste moc doma a nemůžete ho cvičit. Paní evidentně nemá ke psu vztah, když ji neposlouchá. Je to škoda, protože právě ona má ke psu celý den blízko a možnost s tím něco udělat. Ona pejska nemusí a pes to vycítil. Pes potřebuje venku utahat a Vy na to nemáte čas a paní zřejmě také ne, věnuje se dítěti a stejně to není její parketa. Nedivte se, že pejsek potom utíká, potřebuje pohyb a volnost k životu, zvláště, pokud je pes mladý.
Nelze kouřit u zadního vchodu?
------------------
No a s tím ne-vracením peněz by to tak vypadalo a Váš styl života se panu domácímu k velice dobře hodí jako záminka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.