Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerez listy kolem vany

Od: tomasr odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

rikam si, ze snad nejsem sam komu vadi zazloutly silikon kolem vany, pripadne podobne se chovajici nevzhledne plastove listy. Mate nekdo nerez listy? Jestli ano, kde jste je sehnali a jake s timto resenim mate zkusenosti? Jak vyresit rohy? V rohu vany, kde je sprcha bych rad aby lista vedla i nahoru.

Nerez rohove listy u obkladu vypadaj skvele a dobre se udrzuji, ale k vane nic takoveho neni k sehnani. Podotykam, ze verze, kdy se lista zasune pod obklad neni mozna, obklad je jiz hotov.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nerez lišty jsou strašně drahé,doporučuji hliníkové eloxované lišty.

Ale vyhoví i dekorované plasty.

Profil se nařeže úhlovkou a vlepí do koutu silikonem.Přebytečný silikon se odstraní stěrkou.

JABRAKA

tomasr
hodnocení

Urcite bych chtel nerez, mam z toho i rohy u obkladu, zas o tolik drazsi to neni. Kdyz to narezu flexu, tak to nebude v tom rohu vypadat dobre a toho silikonu se chci zbavit, takze hledam reseni bez nej. Idealni by bylo, kdyby existovaly rohove a ukoncovaci komponenty jako je to u podlahovych list. Nic takoveho jsem nenasel, podle me jednoznacne dira na trhu

hodnocení

0x
Žádnou takovou lištu neznám ale takový problém jsem ještě neřešil. Ale nápad to je dobrý, čeká mě to brzo doma. Určitě nerezouvou lištu neboť nevypadá časem otřesně. Doporučuji kartáčovanou nerez.
tomasr
hodnocení

Zajimalo by me zda s tim nema nejaky obkladac zkusenosti. Prijde mi to naprosto perfektni vec. Silikon se pouzival pred 20 lety a pouziva se i dnes, pritom za rok to vypada hnusne.

Kartacovany nerez vypada lip, ale ja mam v koupelne uz leskly, tak bych zustal u nej.

lamela*

Do sprchového koutu si nikdy nedávejte rohovou lištu pod odklad.Bude vám tudy zatékat až pod vaničku.

tomasr
hodnocení

No sice to je o necem jinem, ale pokud bych mel mel ve sprchovem koute vnejsi roh, tak bych si tam listu dal (jiny reseni me nenapada). Nicmene vnejsi roh je na takovem miste neprakticky. Ja jsem mluvil o liste k vane pod obkad. Pod obklad se da uchyceni a lista se nasune. Kdyz se to udela dobre, tak je to dle me super, ale musi se to tak jiz navrhnout. Ja bych moh listu na styk vany s obkladem jedine nalepit. Idealni by bylo, kdyby lista mela pogumovane kraje, aby to lepe tesnilo, ale kdovi jak by to vypadalo a zda by to drzelo dele nez ten silikon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]