Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž předstěny v podkroví

Od: jkr® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych radu. Chceme v podkroví udelat rozvody vody a odpadů.

Potřeboval bych poradit jakou udělat instalační předstěnu tak, aby tam bylo možno zavěsit WC?

Koupelna s WC i kuchyňka budou podél stěny.

Jak daleko ma být předstěna od obvodové zdi?

Dekuji

Montáž předstěny v podkroví

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, nejširší co tam budete montovat je ten závěsný záchod. Jakou značku zvolíte to víte pouze vy a od té se potom odvyjí umístění předsazenky.

Máte několik možností . V případě , že máte odpad přímo pod wc tak bych zvolil konstrukci na našroubování na zeď.Je nejlevnější a dobře se vám pod ní bude dělat odbočka odpadu na další místa např. umyvadlo , vana,přivzdušnění... Tam bych doporučoval koupit prvně konstrukci pod závěsné wc tu našroubovat a potom podle ní udělat předsazenku. Hloubky konstrukce bývají 125, 180,...

V případě že budete muset odskočit kvůli výšce šikminy dále odezdi ( hlavně kvůli chlapům při močení) bych doporučoval jádrofix. A tam se potom šířka předsazenky odvijí od výšky stojící osoby.

Doporučuji zaklopit 2x sádrokartónem - hlavně konstrukci na našroubování na zeď.( a nebo spodek podezdít) Výrobce doporučuje výšku keramiky 40cm. (označeno ryskou na konstrukci) Já většinou montuji kolem 42 cm.

Nezapomenout na přivzdušnění odpadu . Nástěnky na PPR - voda se vyrábějí přímo na sádrokartón .

jkr®
hodnocení

Moc děkuji za cenné rady.
Sprchu a WC bych umístil tak, jak je na přiloženém obrázku - kolmo k obvodové zdi. Vzledově se mi pozice líbí a nebude problém s šikminou.
Vanu nechceme.

Jaký závěsný záchod byste prosím doporučil? Já znám jen Geberit, který máme v bytě. Asi bych to poptal u pana instalatéra, který mi bude dělat vodu a odpady. Včetně té konstrukce pro zavěšení WC.

Stále nevím, jestli udělat instalační předstěnu pro zavěšení WC a rozvody odpadu a vody, z SDK rastru?
Děkuji

Montáž předstěny v podkroví #2
instalater*

Jakou značku bych doporučil?.. Popravdě nevím . Já sám doma jsem měl velký problém něco vybrat. Geberity jsou dobrý , mají kvalitní vypouštěcí a napouštěcí ventil, ale tam platíte za značku. Také montuji Friatec, Alcaplast, Jiku, Sanit. ..Těžko říci. U Sanitu se nepovedlo bovdenové ovládání - praská.

Co se týče konstrukce tak bez bovdenového ovládání a raději větší okénko kvůli opravám napouštěcího a vypouštěcího ventilu. Nekupoval bych chromové tlačítko -ten chrom ( samozřejmně pouze barva na plastu) časem oleze a pak to vypadá hrozně. Pokud jde o keramiku, tak bych volil jednoduché hladké tvary bez zbytečných záhybů a to hlavně vevnitř u sifonu. Při koupě keramiky si šáhnout dovnitř do odpadu jestli je pořádně vylitý glazurou. ( každý druhý je špatný). A horní plocha na kterou dosedá prkýnko musí být pěkně rovná- také časté problémy.

Ceny se pohybují od 4,tis . za set a po několik desítek tisíc. Ty sety bývá někdy výhodné koupit.

Toho sádrokartónu bych se vůbec nebál- pokud je proveden kvalitně a nezapomeňte , že než nastoupí instalatér musíte mít přesně daný vágris - výšku od čisté podlahy - nepodcenit ! kvůli montáži wc . Tam je každý centimetr znát. Přeji hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]