Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se koupit tato prášková barva?

Od: martin12* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, fasádu chalupy děda vždy maloval vápnem a do něj přidával práškové barvy. Letos se chystám natřít fasádu a našel jsem zbytky práškové fasádní barvy. Na jednom pytly je název barvy Fronton (viz obr.) - jedná se dnes o tuto barvu? Dále jsem našel průhledné pytlíky s cedulkou (viz obr.) - jde opět o Fronton nebo je to jiná barva? Díky

Dá se koupit tato prášková barva?
Dá se koupit tato prášková barva? #2
Dá se koupit tato prášková barva? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem hluboce přesvědčená, že vápno sežere každou barvu. Vápno nedobarvíte ničím.

martin12*
hodnocení

Ale i na tom pytli je přímo psané, že se vzniklá kaše (barva + voda) vmísí do vápna...

Do vápna se běžně přidávalo modré barvivo. Jiné odstíny nwn,ale modré vím na 100%!Velmi pravděpodobně i nějaké žlité neboť staré chalupy-statky byly žluto bílé a modro bílé !

taztel dříve nebyli vůbez bílé tekuté přípravky,jako klik si pamatuji práškový Remal a do něj zase prášková barva na obarvení

Jestli se dákoupit?-Gůglit nebo vše obejít a ptát se!

Vápno nic nesežere, dříve se fronton různých odstínů běžně mísil s vápnem ( vápeným mlékem ). Dnes jsou ovšem kvalitnější nátěry.

jabraka*
hodnocení

0x

minerální pigmenty jsou k dispozici v celé škále barev.

Žluté okry(železité soli)Chromová žluť,kadmiová žluť,Barytová žluť.

Červené okry(oxidy trojmocného železa)chromová červeň a oranž.

Kobaltová modř,Manganová modř,ultramarín a azurit(měďnaté soli)

Chromové zeleni zelené hlinky.

Všechny jsou odolné proti slunečnímu záření i chemickým vlivům.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]