Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Potřebuju "dát" dohromady 3 kusy pro svod z okapu (chytám dešťovku), přičemž mám k dispozici plechové roury. Jak nejlépe postupovat, když ty kusy nemají širší a užší konec? Prostě se ani jeden konec trubky nevejde do té druhé. Zkusila jsem kombinačky...
Jak byl ten silný vítr, tak se mi stávající trubka do nádrže na vodu rozpadla (měla už hodně za sebou)
A to jsou originál okapové svody (roury) pozink?Nebo něco jiného?Jestli je to tenkostěný plech tak nůžkami na plech (nebo pilkou na železo...) nastřihnout cca 5 cm po délce ,rukama stlačit a zasunut.Nebo použít spojku e-okapy.cz/... ale ta je právě na ten originál svod.
Zdravím, dělá se to kulatýma kleštěma, z obvodu se vytvoří vlnovka a tahle roura se zapasuje do druhý. Pak se to ve spoji pronejtuje, aby to nevypadlo a zaletuje, aby to těsnilo. Vždy se to dává po směru vody tj "tenký do tlustýho". Oka se navrhují tak, aby rouru držela pod spoji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.