Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojení plechových rour

Od: aknelka® odpovědí: 6 změna:

Zdravím *slunce*

Potřebuju "dát" dohromady 3 kusy pro svod z okapu (chytám dešťovku), přičemž mám k dispozici plechové roury. Jak nejlépe postupovat, když ty kusy nemají širší a užší konec? Prostě se ani jeden konec trubky nevejde do té druhé. Zkusila jsem kombinačky...

Jak byl ten silný vítr, tak se mi stávající trubka do nádrže na vodu rozpadla (měla už hodně za sebou)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A to jsou originál okapové svody (roury) pozink?Nebo něco jiného?Jestli je to tenkostěný plech tak nůžkami na plech (nebo pilkou na železo...) nastřihnout cca 5 cm po délce ,rukama stlačit a zasunut.Nebo použít spojku e-okapy.cz/... ale ta je právě na ten originál svod.

hodnocení

To bude ono - nastřihnout. To mně nenapadlo *zed*. Ještě, že vás tu mám.

U nás nic nekoupím ani v týdnu, natož o víkendu. Skladem nevedou :(. Mají pár kousků, nesmyslně nekombinovatelných.

tahxv
hodnocení

2x

Zdravím, dělá se to kulatýma kleštěma, z obvodu se vytvoří vlnovka a tahle roura se zapasuje do druhý. Pak se to ve spoji pronejtuje, aby to nevypadlo a zaletuje, aby to těsnilo. Vždy se to dává po směru vody tj "tenký do tlustýho". Oka se navrhují tak, aby rouru držela pod spoji.

hodnocení

Kleštěma jsem to zkoušela, nešlo mi to. Nějaký jiní fígl? Myslela jsem třeba nahřát?

Nejtovat apod. není třeba, tak, jak to mám, by mělo stačit jen nastrčení konců v tom směru, jak píšete.

15.04.18 10:42
hodnocení

Jiný fígl ;)

barbakan*
hodnocení

2x

Nastřihni jeden konec svodu, ten zformuj do mírného trychtýře, spoj a ten zaletuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]