Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chtěla bych si půjčit brusku na podlahy s odsáváním a také chci vymalovat.Můžu vymalovat nejdřív,nezapráším to?Nebo raději pořádně zbrousit,pak vymalovat a případně na závěr lechce přebrousit?Také se chci zeptat,jak moc je náročné s bruskou pracovat,zvládne to žena?Nikdy jsem neviděla jak stroj funguje,půjdu teprve půjčit.Děkuji
Osobně, po zkušenosti s bruskou bych to nechal firme a to jsem zvyklý si kdeco dělat sám. Minulý měsíc jsme s tím brousili 2 pokoje s brachou, a výsledek nic moc. Samotné půjčovně stojí celkem dost peněz k tomu smirgly a nějaké další příslušenství. Tahali jsme do 4 patra bruska vážila cca 50 kilo, možná vic , při broušení to chce pevné ruce, a opatrnost, troufám si říct, že to určitě není práce pro průměrnou ženu.
Určitě bych maloval až potom, protože prach a piliny byly všude, snad i na stropě .
Na tu podlahu budete koukat několik let pokud ji neplánuje zakrýt kobercem, svěřte to profikum.
Z vlastní zkušenosti bych řekl , že broušení žena asi nezvládne
Bruska na základní broušení tzv Hummel
váží snad 80 kg táhli jsme ji s kolegou po schodech do 3 patra a docela vopruz. Samotné broušení není také uplně jednoduché . Člověk nesmí zůstat na jednom místě delší chvilku jinak může brobrousit dolíky . Na jemnější dobroušení se používá tzv. Káča a ta pokud to nemáte malinko v ruce dokáže celkem solidně oflákat stěny
Určitě bych dělal malbu až po broušení a to už je brkačka . Stačí natahnout prostěradlo na místě kde válcuju a postupně posouvat . S tímto postupem po mě nezůstane ani kapka ![]()
Ono to broušení není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Dá se při tom celkem snadno nadělat mnohem víc škody (leckdy nenapravitelné), než užitku na samotné podlaze, ale i na přilehlých stěnách. Na 99% to žena bez zkušeností nezvládne.
Definitivně malovat samozřejmě až po dokončení podlahy.
juglans. Vidíš to. A já si zase myslím, že to jenom trošku zručná ženská zvládne. Pochopitelně ne taková, která je naprosto levá na ruce. Ale to může být i některý chlap
. Taky jsem vloni brousila podlahu a v pohodě. Lepší jak od nějaké firmy
. Jo a jasně, nejdříve podlaha, potom vymalovat. A dej vědět, jak to dopadlo
Je tomu už pár let, co jsem chtěl zrenovovat parkety a protože jsem neměl stroje na broušení parket, zadal jsem poptávku. Vybrat si ze spousta nabídek bylo docela těžké. Každý se předháněl v ceně, kvalitě a rychlosti při renovaci. No, vybral jsem si jednu firmičku. Ráno přijeli dva, do prvního patra dotáhli vše, co potřebovali k práci, dohodli jsme se na ceně a tak mohli pracovat. Po mém dotazu, zda se bude hodně prášit, mě ujišťovali, že mají výkonný vysavač, který nepustí prach do ovzduší. Pracovali válcovou bruskou a práce jim šla od ruky, když se najednou rozpojila hadice na vysavači a většina prachu se rozvířila nejen po místnosti, kde brousili, ale po celém bytě (chtěl jsem nasadit a utěsnit dveře do ostatních místnosti, ale ujišťovali mne, že to je opravdu bez prachu), no, dokončili práci, parkety ošetřili lakem a odjeli. Manželka po návratu domů se zhrozila. Ten prach byl i v lince mezi talíři. Dva dny to s dcerou dávaly do pořádku a až potom jsem vymaloval onu místnost. Už nikdy více parketáře do bytu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.