Dobrý den, ve čtvrtek jsem semka psala jak jsem vyhodila tu elektriku. Něco jsem si o tom přečetla. Pojistky a jistice to nejsou. Ale na jednom místě v bytě se predelavala zásuvka a je tam spoj hliníku a medi, možná bych to mohla rozsroubovat a podivat se, jestli je vše ok, dráty umím spojit, zamotat a zaizolovat. Prý je jedna z možností to, že se to tam rozpadlo a kvůli tomu nejde el. v bytě. Je to možný? Ty hlinikovy dráty se mají jednou za čas utáhnout, jsem četla taky sem to viděla protože když byli povolený tak že zásuvek prskala elektrika. A tam to se stalo tak, že jsem tu šňůru přiblížila k zásuvce, ani jsem to nestihla zapojit a v přístroji v hodnotě 100kc jsem závadu nenašla a už je v koši. A řeším to teď sama bez elektrikáře protože o víkendu jsou drazí a navíc by mohl někdo přijít a říct tak vyrvem dráty a výměna za 100 000kc.
Dobrý den, děkujeme za výstavní provokativní dotaz. Oceňuji nápad i zpracování, je to sice jako červený hadr na býka, ale je to tak hezky obaleno, že by snad někdo mohl zauvažovat o pravosti.
Si děláte srandu, že jo?! Horší spojení hliníkového a měděného drátu snad ještě nikdo nevymyslel . No jestli chcete zjistit, jak daleko to k Vám mají hasiči, tak směle do toho. A jestli se Vám zdá pár korun za elektrikáře moc, tak si kupte petrolejku. Hlavně se nehrabte v žásuvkách!
Mimochodem - proč to chcete řešit právě o vílendu? O té závadě jste psala už v průběhu minulého týdne.
Ptala jsem se vážně. Jen mě zajímá čím to je že až ke mě pojede elektrikář, v tydnu ne o víkendu tak aby fakt nechtěl dělat nějakou velkou opravu. To že tam je spoj medi a hliníku vím protože jsem viděla jak se předělává ta zásuvka. Hlavně mě zajímalo jestli to může být tímto, nebo bych na internetu dal hledala. A el. zas tak nutně nepotřebuji víkend bez ní přežiju.
Elektrika vám nejde a notebook,PC a modem vám idú na solárné baterky?
profiopravar
Asi to bude tím vlhkem, kousek od toho hroznýho spoje mám rychlovarnou konvici. A dlouho jsem tu zásuvku nepoužívala. Ne modem mám napojenej na kozu kterou mám v kolečku a u toho alternator, mobilní net je moc drahej. A v tydnu někomu řeknu, díky za odpovědi, a asi to nebude nic velkyho, už jsem se bála že mi budou rvat dráty ze zdi.
Hliník s mědí sice může dělat problémy,hlavně z hlediska elektrochemické koroze,ale to by musel spoj být ve vlhku.Dále může spoj mechanicky povolit pod šroubkem,dojde k uhoření drátu a přerušení vodiče.Ale rozhodně se vyplatí angažovat elektrikáře,nebo aspoň znalého známého.Myslím,že velká oprava to být nemusí.Kde se nalézáte?Snad by se z okolí někdo našel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.