Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělavaná zásuvka

Od: profiopravar odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, ve čtvrtek jsem semka psala jak jsem vyhodila tu elektriku. Něco jsem si o tom přečetla. Pojistky a jistice to nejsou. Ale na jednom místě v bytě se predelavala zásuvka a je tam spoj hliníku a medi, možná bych to mohla rozsroubovat a podivat se, jestli je vše ok, dráty umím spojit, zamotat a zaizolovat. Prý je jedna z možností to, že se to tam rozpadlo a kvůli tomu nejde el. v bytě. Je to možný? Ty hlinikovy dráty se mají jednou za čas utáhnout, jsem četla taky sem to viděla protože když byli povolený tak že zásuvek prskala elektrika. A tam to se stalo tak, že jsem tu šňůru přiblížila k zásuvce, ani jsem to nestihla zapojit a v přístroji v hodnotě 100kc jsem závadu nenašla a už je v koši. A řeším to teď sama bez elektrikáře protože o víkendu jsou drazí a navíc by mohl někdo přijít a říct tak vyrvem dráty a výměna za 100 000kc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqze
hodnocení

4x

Dobrý den, děkujeme za výstavní provokativní dotaz. Oceňuji nápad i zpracování, je to sice jako červený hadr na býka, ale je to tak hezky obaleno, že by snad někdo mohl zauvažovat o pravosti.

hodnocení

0x

*ee* "...dráty umím spojit, zamotat a zaizolovat".

Si děláte srandu, že jo?! Horší spojení hliníkového a měděného drátu snad ještě nikdo nevymyslel *zed*. No jestli chcete zjistit, jak daleko to k Vám mají hasiči, tak směle do toho. A jestli se Vám zdá pár korun za elektrikáře moc, tak si kupte petrolejku. Hlavně se nehrabte v žásuvkách!

Mimochodem - proč to chcete řešit právě o vílendu? O té závadě jste psala už v průběhu minulého týdne.

doplněno 14.04.18 19:54:

"Hlavně mě zajímalo jestli to může být tímto"

Ano, může to být tímto (ale nemusí).

profiopravar
hodnocení

Ptala jsem se vážně. Jen mě zajímá čím to je že až ke mě pojede elektrikář, v tydnu ne o víkendu tak aby fakt nechtěl dělat nějakou velkou opravu. To že tam je spoj medi a hliníku vím protože jsem viděla jak se předělává ta zásuvka. Hlavně mě zajímalo jestli to může být tímto, nebo bych na internetu dal hledala. A el. zas tak nutně nepotřebuji víkend bez ní přežiju.

Elektrika vám nejde a notebook,PC a modem vám idú na solárné baterky?

profiopravar
hodnocení

Asi to bude tím vlhkem, kousek od toho hroznýho spoje mám rychlovarnou konvici. A dlouho jsem tu zásuvku nepoužívala. Ne modem mám napojenej na kozu kterou mám v kolečku a u toho alternator, mobilní net je moc drahej. A v tydnu někomu řeknu, díky za odpovědi, a asi to nebude nic velkyho, už jsem se bála že mi budou rvat dráty ze zdi.

jabraka*
hodnocení

0x

Hliník s mědí sice může dělat problémy,hlavně z hlediska elektrochemické koroze,ale to by musel spoj být ve vlhku.Dále může spoj mechanicky povolit pod šroubkem,dojde k uhoření drátu a přerušení vodiče.Ale rozhodně se vyplatí angažovat elektrikáře,nebo aspoň znalého známého.Myslím,že velká oprava to být nemusí.Kde se nalézáte?Snad by se z okolí někdo našel.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]