Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protihluková okna v bytovém domě

Od: jakol odpovědí: 6 změna:

Myslíte, že by šla namontovat protihluková okna místo těchto původních dřevěných? Jde o dům v památkové zóně (památkově chráněné území). Samotný dům je reprezentantem vzácného architektonického stylu.

Nedávno nám okolo domu otevřeli dva noční bary a žijeme tu v pekle. Volání policie nikam nevede, jak městská, tak státní, jen přijede, okoukne situaci a nic nepodnikne. Teď v 1:30 přijela státní, ani obsluze snad neřekla, aby vypnuli hlasitou dunivou muziku. Jenom vešli dovnitř, chvíli pobyli a odjeli. Veselí pokračuje dál. Tak čekám, až bar ve čtyři ráno zavře, abych mohl jít spát. Angažoval jsem i právníka, který poslal výzvy majitelům domu a provozovatelům obou barů, bezvýsledně. Město také od toho dává ruce pryč, ti jen radí, abych volal policii... Začarovaný kruh. Stěhovat se nemůžu, do bytu už jsem něco vložil a jinak mi lokalita vyhovuje. Takže zbývají jen ta okna.

Potřeboval bych okna, která odstíní dunivou hudbu (vibrace), hurónský smích, křik, halekání, hru na kytaru (ano, ve středu hráli na kytaru venku na ulici a měštáci jim jen řekli, aby měli rozum a poté odjeli).

Kolik asi výměna takových oken stojí?

Děkuji za rady.

Protihluková okna v bytovém domě
Protihluková okna v bytovém domě #2
Protihluková okna v bytovém domě #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lituji vás z celého srdce, protože neuděláte vůbec nic. Hluk a vibrace se nesou nejen okny, ale i zdmi a podlahou. Jakékoliv náklady nesplní očekávání.

matesj
hodnocení

0x
Okna vám vyrobí na zakázku jakkákoliv firma dle vaší peněženky.Zda vám výměnu povolí památkáři,to se musíte optat u nich...
Vybrace a hluk se může šířit i konstrukcí domu(podlahy,stěny,stropy).
Podobný dotaz tu předpár měsíci byl,neopakujete se?
Rada zněla,byt prodejte a zamiřte do klidnější lokality.
jakol
hodnocení

Měl by někdo prosím nějaké reálné zkušenosti? Jaké firmy mám oslovit, oknářské, sklenáře? Na co se zaměřit při výběru. Právě i s ohledem na památkáře, neměli by mít problém s oknem uvnitř bytu, vnější by zůstalo, takže zvenku nebude vizuálně změna poznat. Případně nějak přepažit sádrokartonem, který půjde po odstěhování demontovat.

Stěhování je aktuálně nereálné, ceny nájmů za poslední dva roky vyrostly o 60 % (koukám na bezrealitky.cz). Musel bych se odstěhovat úplně do jiného města a to zase nejde kvůli práci.

syhy
hodnocení

0x

Ty jseš v nájmu či podnájmu a řešíš kolik by stála výměna oken?

Sbal si věci a přestěhuj se do klidnější lokality.

hodnocení

0x
Měnit jen vnitřní křídla moc nepomůže.
Samozřejmě jde udělat replika současného okna a dát tam protihlukový skla.
Ovšem záleží, co na to památkáři. I když to povolí, nepřidají ti ani korunu a až najdeš truhláře, co to udělal, tak po oznámení ceny zalapáš po dechu a radši se odstěhuješ.

hodnocení

0x

Je to přesně tak, jak píše babkazov.

Jediné řešení z mého pohledu - odstěhovat se. I za cenu ztráty toho, co jste do bytu vložili.

Mně osobně tedy je milejší klid, než lokalita, která by mi vyhovovala.

Měli jsme podobný problém v bytě v Písku, policajti ani hygiena naprosto nic nikdy nevyřešili a vzhledem k tomu, že jsem nechtěla z neustálého stresu riskovat další infarkt, prodali jsme se ztrátou a odešli. Zaplať pán Bůh:)

Ta hudba ducduc, jak já říkám, před tou není úniku. A nezachrání to sebelepší okna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]