Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepi molitan k plastu

Od: jarrra odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám vzadu na motorce plastový kufr, ve kterém vozím náhradní přilbu. Po zavření kufru mi lehce odírá vrch přilby.
Uvažoval jsem vyřešit to tak, že bych přilepil houbičku z molitanu k hornímu víku na vnitřní straně kufru.
Čím ji přilepit aby to drželo? Mamutem, chemoprénem?
Nebo napadá vás ještě nějaká vychytávka?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

oboustranná lepící páska - nyní v akci v LIDLu :D

hodnocení

2x

Běžně molitan na hladítko lepím jedině chemoprenem. Některé plasty může chemoprén naleptat ale jen v místě styku onoho plastu s chemoprenem a jen do zatuhnutí-vytvrzení lepidla . což pod molitanem nevadí a není vidět pokud by naleptalo!

hodnocení

1x

Chemoprénem, při dodržení pracovního postupu už to nikdy neutrhnete. Mamut je dost nevhodný.

doplněno 12.04.18 08:50:

Jo, ta oboustranná páska je asi nejjednoduší, ale výdrž jako chemopren vzhledem ke značně se měnícím teplotám kufříku (slunce) mít asi nebude.

Nonek - "...co udělá chemoprén po čase s víkem kufru? Naleptá ho, plast změkne..."

Po čase neudělá vůbec nic. Pokud je víko z plastu, který rozpouští toluen (o čemž pochybuju), dojde jen k povrchovému naleptání a v okamžiku, kdy se toluen odpaří povrchová vrstva plastu opět ztvrdne. Pak už to drží na věky a nijak se to nemění.

hodnocení

0x

Ale co udělá chemoprén po čase s víkem kufru? Naleptá ho, plast změkne...většinou tomu tak je...sice záleží na druhu plastu...osobně mám negativní zkušenost, sice ne přímo s tímto plastovým kufrem...osobně bych to předem odzkoušel někde na málo viditelné malé ploše kufru...ale opravdu záleží na druhu plastu...možná nebude problém...doporučuji oboustrannou lepící pásku od 3M (červená krycí folie)

doplněno 12.04.18 14:17:

Více o páskách tady...hodně je využívám...

hodnocení

0x

No, já souhlasím s použitím oboustranné pásky / fólie na připevnění výplně. Co bych volil jinak, je materiál samotné výplně. Molitan dostane zabrat. Zkusil bych např. některou z mikroporézních pryží (EPDM, silikon). Firem, kde Vám kus prodají je dost a dost.

rv*
hodnocení

0x
Pur pěna drží snad na všem. Tady bych tu trochu pořádně molitanem rozpatlal, aby se nerozpínala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepidlo na molitan

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]