Dobrý den mám na vás dotaz. Koupili jsme dům, bylo nám řečeno, že připojen k obecní kanalizaci je. To je pravda, jen z části. Do kanalizace je svedena pouze kuchyň, koupelna a celé druhé patro, ale toaleta v prvním patře je svedena do jímky. Jímka je vzdálena od nejbližšího možného připojení ke stávající kanalizacicca 15 metrů. Jaká by mohla být přibližně cena za vybudování tohoto propojení. Děkuji
Nějakou tu kanálku už mám za sebou a tak mohu řícu, že na váš dotaz se bohužel nedá odpovědět. Muselo by se to vidět přímo na místě , jinak je to věštění z křišťálové koule. Nevíme jestli je ta stávající kanalizace ve vozovce, v jaké hloubce, z jakého materiálu , jestli je na trase beton, zámkovka či travnatá plocha , dostupnost techniky, atd atd.
Možná jste se zafixovali pouze na jednu možnost a to propojení jímky s kanalizací. Pokud je horní patro napojeno a spodní ne - nedá se to propojit přímo v domě?
moni*
Děkuji za reakci,v domě se to asi řešit nedá, je to jako by na opačným konci domu. Kopalo by se jen v travnaté ploše, beton ani nic jinýho by tam teoreticky být nemělo. Hlouka pokud budu brát jak je uloženo stávající šachtě tak cca 1,2-1,5 metru, terén je v rovině materiál netuším ci by bylo nejvhodnější a do těch míst se dá s osobním autem zajet náklaďák by se nevytočil, skončil by na opačné straně domu, cca 2 metry od stávajících šachet a 18 od jímky.
instalater*
Dal bych KG trubku DN 150 ( někdy se označuje jako DN160) nějaký kolínko , napojení = 2000,-
Kdyby jste chtěl dát na trasu revizní šachtu , tak by vám stačil plastový poklop - vodo-plasttop.cz/... ...s prodloužením kolem 3 000,-
Na práci bobek s podkopem. Jinak jak píšete , že hloubka je 1,2 -1,5 m upozorňuji, že lézt tam je velice nebezpečné a rozhodně to nepodceňujte. Stačí se urvat trošku hlíny a už od tud nevylezete.
moni*
Děkuji. No jako dvě ženský v baráku (já a mamka) to stejně samy nedáme. Takže tam poleze zřejmě někdo kdo tomu rozumí. Chtěla jsem jen vědět s jakými výdaji přibližně počítat.
To nezní nejhůř, děkuju. Revizní šachta se dělá v nějaké dané vzdálenosti? Na zahradě již dvě jsou, asi 30cm od sebe, v těch místech by se zřejmě připojovalo. Byla by tedy nutná ještě další k tomuto vedení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.