Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přibližná cena kanalizace

Od: moni* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den mám na vás dotaz. Koupili jsme dům, bylo nám řečeno, že připojen k obecní kanalizaci je. To je pravda, jen z části. Do kanalizace je svedena pouze kuchyň, koupelna a celé druhé patro, ale toaleta v prvním patře je svedena do jímky. Jímka je vzdálena od nejbližšího možného připojení ke stávající kanalizacicca 15 metrů. Jaká by mohla být přibližně cena za vybudování tohoto propojení. Děkuji:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dělal jsem 8 m, trubky + revizní šachta stály 4000 + 700 písek, za práci si vzali 1500, bagr 3000

instalater*
hodnocení

1x

Nějakou tu kanálku už mám za sebou a tak mohu řícu, že na váš dotaz se bohužel nedá odpovědět. Muselo by se to vidět přímo na místě , jinak je to věštění z křišťálové koule. Nevíme jestli je ta stávající kanalizace ve vozovce, v jaké hloubce, z jakého materiálu , jestli je na trase beton, zámkovka či travnatá plocha , dostupnost techniky, atd atd.

Možná jste se zafixovali pouze na jednu možnost a to propojení jímky s kanalizací. Pokud je horní patro napojeno a spodní ne - nedá se to propojit přímo v domě?

moni*
hodnocení

Děkuji za reakci,v domě se to asi řešit nedá, je to jako by na opačným konci domu. Kopalo by se jen v travnaté ploše, beton ani nic jinýho by tam teoreticky být nemělo. Hlouka pokud budu brát jak je uloženo stávající šachtě tak cca 1,2-1,5 metru, terén je v rovině materiál netuším ci by bylo nejvhodnější a do těch míst se dá s osobním autem zajet náklaďák by se nevytočil, skončil by na opačné straně domu, cca 2 metry od stávajících šachet a 18 od jímky.
instalater*

Dal bych KG trubku DN 150 ( někdy se označuje jako DN160) nějaký kolínko , napojení = 2000,-

Kdyby jste chtěl dát na trasu revizní šachtu , tak by vám stačil plastový poklop - vodo-plasttop.cz/... ...s prodloužením kolem 3 000,-

Na práci bobek s podkopem. Jinak jak píšete , že hloubka je 1,2 -1,5 m upozorňuji, že lézt tam je velice nebezpečné a rozhodně to nepodceňujte. Stačí se urvat trošku hlíny a už od tud nevylezete.

moni*
hodnocení

Děkuji. No jako dvě ženský v baráku (já a mamka) to stejně samy nedáme. Takže tam poleze zřejmě někdo kdo tomu rozumí. Chtěla jsem jen vědět s jakými výdaji přibližně počítat.

moni*
hodnocení

To nezní nejhůř, děkuju. Revizní šachta se dělá v nějaké dané vzdálenosti? Na zahradě již dvě jsou, asi 30cm od sebe, v těch místech by se zřejmě připojovalo. Byla by tedy nutná ještě další k tomuto vedení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]