Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost?

Od: lidus* odpovědí: 5 změna:

Dík za rady ohledně elekřiny-už je vyřešeno. Mám dotaz zda jste někdo zkoušel vyřezat v umakartovém jádru dveře do koupelny na druhé straně? Původní budou zadělány a chci udělat dveře zajížděcí na druhé straně -koupelna. Mám obavy zda jádro po zásahu nespadne. Už jste to někdo dělal?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

tak asi to ještě nikdo nezkusil, škoda. zkusím to a dám vědět jak to dopadlo.Lída

hodnocení

0x

jádro nespadne, kam by taky padalo? ale každý otvor je mezi povrchovými "deskami" lemován dřevěným profilem 2x2cm, který tvoří kostru povrch. desek. Díru můžete provést, ale chtělo by ji v každém případě vyztužit podobným způsobem na volných okrajích. a nejlépe ještě olemovat z venku nějakými prkénky tak, jak to je dle původního systému, ale ten lem je tam v hliníku. Prostě se podívejte, jak to je zřízeno v tom starym a udělejte to podobně. Jádro má po svém obvodě systém ocelových úhelníků cca 1.5mm silných, dole a nahoře. Pokud nebudete tyto řezat, nemělo by nic nikam padat-celá konstrukce je poměrně lehká.Navíc některá jádra byla kdysi typově průchozí z jedného konca na druhej, takže to není nic novýho.

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem naopak dveře u kuchyně zaslepil.Koupelnu máme jen s dvěřma z předsíně.Zasouvací dveře jsem viděl někde na vebu i se speciálnm pouzdrem,které je pro tyto dveře nutné.Pak nebude třeba otvor dveří příliš zpevňovat.

JABRAKA

dejavu*
hodnocení

0x

Kdysi jsme měnili jádro a když se sundá umakart, byly tam takové dřevěné trámky, které jsou určitě jinde, než potřebujete (pokud vás čeká to samé překvapení jako nás), takže pro nové dveře asi budete muset z podobných trámků sestavit novou zárubeň. Pokud bourat, je výhodnější to vyměnit za sádrokartonovou konstrukci, protože zděné příčky, byť z tvárnic, musí posoudit statik kvůli jejich podstatně vyšší hmotnosti.

lidus*
hodnocení

Moc děkuji.Po vyřezání dveří jsme konstatovali, že nejsou nosné prvky a raděj celou konstrukci jádra vybourali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]