Nejste přihlášen/a.
Mám takový dotaz: jde vyměnit litinové radiátory - tak, že by se za ně daly deskové? Vadilo by to něčemu? Litinové radiátory jsou poškozené, díravé a chci vyměnit za levnější. Jen by se vyhodily litinové a místo nich daly ty deskové, trubky a všechno by zůstalo po staru. A případně můžou být v jedné soustavě (baráku) litinové i deskové zároveň? děkuju. L.
No ano, samozřejmě to lze provést. Jen je potřeba nové radiátory přepočítat výkonově podle starých litinových (pokud jejich výkon vyhovoval), nebo zcela přepočítat, pokud soustava nefungovala optimálně (potom by bylo ale potřeba přepočítat i celou soustavu).
"Výkonu" soustavy to nevadí, pokud to přepočítá člověk, který tomu rozumí..Všechny výkony topných těles potom i po výměně zůstanou prakticky totožné jako to bylo u litinových těles. Není to práce na týden, ale "Lojza od vedle" Vám to většinou nepřepočítá.
Na to právě směřoval můj dotaz, jestli to nevadí výkonu celé soustavy. Toto mi udělá topenář přímo podle situace na místě nebo jak se to řeší? Děkuju. L.
můžou se vyměnit deskové za litinové, ale takováto výměna není práce pro kutily. Budete mít problém s výkony a hlavně s připojovacími rozměry. Trubky a všechno ostatní těžko bude moci zůstat postaru.
Ano ten od korada je dělán přímo na výměnu korado.cz/... sám jsem je měnil a akorát jsem musek koupit typ 33R (trojdeskový) abych nemusel zkracovat trubky protože klasické (dvojdeskové) mají rozteč blízko zdi.Tady má korádo i přepočet korado.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.