Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Vedu současně kanalizaci a odvodnění kolem domu. Mám dát vše vedle sebe jako na obrázku?
Nebo uplně jinak?
Dík za rady.
Ručně jsem vykopal dost velkou jámu pro odpady, nyní tam dám potrubí. Poslední tři roky pořádně nezapršelo.
Nyní než to zahážu jsem tam jen pro jistotu chtěl vložit nopovou folii a aby měla smysl tak i drenáž.
Kopání mě dalo tolik práce že nějaká nopovka navíc mě nezabije.
Podle vás to nemá vůbec smysl?
Prostorově ani technicky to ničemu nevadí, klidně to nechte. Jen vrstva písku nad potrubím by měla být podstatně vyšší..,aby Vám tam ten štěrk nad drenáží neudělal díry..V případě možnosti širšího výkopu bych splaškovou a dešťovou kanalizaci dal od drenáže tak 60cm daleko.., ale to samozřejmě je náričnější na výkopy. A pozor na hloubku uložení..aby Vám základy netlačili na kanalizaci a potrubí obecně, je nutno mít potrubí uložené mimo roznášecí úhel základů (cca 45-60°).
Ona si ta voda cestu najde..Klidně si ale tu drenážní trubku dejte o 100mm níže než kanalizaci..Písek by přes dobrou geotextilii projít neměl.., ale jestli máte obavu, dejte tam ještě mezi drenáž a kanalizaci vrstvu země..
Díky ..
Jen nebude voda zůstávat v písku místo toho aby dostala do drenážní trubky?
Nebude se mě písek "vyplavovat " do drenáže?
Rád bych viděl za rok, zdali z drenážky poteče někdy voda pryč. Páč to by muselo být hodně vody, neboť se vsákne pod trubku.
A můžete mě tedy poradit jak na to?
Mám 40 let starý dům a nyní mám možnost udělat kanalizaci i ze sklepa. No a když už mám vykopanou díru kolem základu tak jsem chtěl zároveň i odvodnit.
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.