Nejste přihlášen/a.
Jestli nemáte krabici ještě koupenou, taky doporučuji osadit tuhle připojovací svorkovnici. Je to určitě elegantnější řešení a zabráníte případným dalším komplikacím, kdy Vy sice ukončíte kabel v krabici SDK, ale pak přijde nějaký nebožák a nebude mít jak pořádně tu desku připojit = udělá Vám tam nějaký bastl.
Co je nebo není revidovatelné, na to má každý jiný názor. Norma ale hovoří takto, cituji:
ČSN 34 0350 ed.2 čl. 4.2
Pohyblivé příovdy musí být v místě připojení spolehilvě odlehčeny od tahu, zajištěny proti posunutí i vytržení a opatřeny proti zkroucení žil. Odlehčovací zařízení nesmí být pod napětím a musí být upraveno tak, aby mechanicky nemohlo poškodit odlehčovaný kabel, nebo šňůru...
Připojovací krabice od ABB tohle všechno řeší. U té Vámi původně uvažované krabice to musíte řešit ještě zvlášť a to bývá kámen úrazu.
Jakou barvu má mít která fáze dáno není, ale je dobrým zvykem dodržet pořadí které je v dané instalaci. Jestli máte v podružném rozváděči např. černá-hnědá-šedá, zapojte to stejně i u krabice pro připojení varné desky.
Určitě si ale přečtěte návod výrobce dané desky, ať Vás pak nepotká nemilé překvapení třeba v podobě požadavku na "sporákovou kombinaci"- vypínač apod. Každý výrobce to má trochu jinak a pokud budete mít desku připojenou při revizi, tak to revizáka musí taky zajímat, jestli spotřebiče jsou připojené nejen podle norem ale i podle požadavků výrobce = schovat návod a předložit revizákovi.
Je to jedno, tři fáze dejte vedle sebe a jestli modrý a zelená/žlutá bude vpravo nebo vlevo je to jedno.
Rozlišujte prosím dva termíny. 1) bude to fungovat - je možné to tam dát? 2) schválí toto revize elektriky?
No a pokud revizi nepotřebujete, není co řešit, dokud nebude řešit pojišťovna příčinu zahoření.
Já měl nařízeno revizákem před desku instalovat moje-elektro.cz/...
Není to dávno... pár let, nepředpokládám změnu bezpečnostních podmínek, ale nejsem v oboru. Pokud bych řešil prozatimní instalaci krabičky a "časem"desku, stejně bych přivedl přímo do této krabice a tu dal někam pod desku nebo v okolí desky dle možností.
S ohledem na původní dotaz a krabici předpokládám 400V.
Ne, bylo by to nerevidovatelné. Použijte běžnou přístrojovou elektroinstalační krabici do sdk a na ní svorkovnici pohyblivého přívodu. Třeba abb 8595017220548. Uvedená krabice je určená na kabely uvnitř příčky, na vyvedení mino příčku neni určená, nemá zádržný mechanizmus proti vytržení, bylo by to jako zatloukat hřebíky paličkou na maso, taky to jde...
tuhle krabici mám taky a nedávno jsem troubu zapojoval...ono obecně je to asi jedno...pak musíš mít akorát stejný barvy pospojený...ale když pak osadíš linku a máš to jinak než je to na té krabici tak pak horko těžko budeš zkoumat barvy... máš napsaný u každé svorky co by tam mělo správně být.. L1,2,3, Zem, nulák..myslím...tzn...hnědý černý šedý, zelenožlutý a modrý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.