Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asfaltový šindel bez pokládky

Od: wer odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chci se zeptat, mohu přibíjet hřebíky asfaltový šindel na kolmou stěnu chatky bez podkladu, tj. přímo na dřevěné desky?

doplněno 09.04.18 16:29:

Doplňuji, jedná se o fošny, cca. 12-14cm široké, cca. 18mm tlusté

doplněno 09.04.18 16:35:

Jedná se o pásy (3ks šindelí v kuse), kde na zadní straně je zřejmě podlepová vrstva (je zakrytá průhledným fóliovým páskem). Nyní zjišťuji, že je určena pro sklon max. 85° :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dává se thérpapir. Nejlevnější lepenka. To už práci o tolik neprodraží. Do spodního théráku člověk může nabit víc hřebíků než do kryté hrany šindele a tím že je v něm trocha asfaltu se to v létě teplem speče a lip to drží.
mili3478*

terpapir se nedava,nasava vlhkst, tvori se vlnky,pouzijte radeji lepenku R330H.

jendad
hodnocení

0x

Na jaké desky? Máte tam osb nebo klasická prkna? Já mám na střeše šindel bez podkladu na prknech. Ale mám rozteč fošnových trámu 60cm a prkna maximálně široká 12cm . Na střeše jem měl prkna přes zimu a celkem byla vyschlá 18měsícu . Nic se nevlní , bezproblému .Šikmá střecha cca 40°.

Pokud jde o kolmou stěnu , radši se zajímejte zda jsou na to vyrobcem vyrobené . Myslím , že tam na to používají speciální podlepovou vrstvu , aby se šindel přitiskl a nepodfoukl .

iko.be/...

jendad

Tak pokud se jedná o tři pásy šindele , tak bych je asi podlepil studeným asfaltem . guttashop.cz/...

šindel klasicky přibijte a pro jistotu spodní vrstvu co by se mohla odchlipovat , tak podlepíte cca po 20cm body. Přimáčknete a ono to zavadne. Nejde o to že by tam zatíkalo , ale spíše estetický dojem .

A 18mm fošna není , říká se prkno . Fošna bch řekl je od 4 až 5cm síly.

mili3478*
hodnocení

0x

Dela se to bezne,nejedna se o strechu,jen bych si dal pozor at mam suchy podklad aby se mi pod jiz nabity sindel nedostala voda,lepenka pokud ji budete davat by mela mit nenasakavou vlozku,v zadnem pripade terpapir lepenku s znacenim A330H

karel556*
hodnocení

0x

ano, i to lze, přesto by byl podklad lepší třeba kvůli pronikání prachu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]