Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, mohu přibíjet hřebíky asfaltový šindel na kolmou stěnu chatky bez podkladu, tj. přímo na dřevěné desky?
Doplňuji, jedná se o fošny, cca. 12-14cm široké, cca. 18mm tlusté
Jedná se o pásy (3ks šindelí v kuse), kde na zadní straně je zřejmě podlepová vrstva (je zakrytá průhledným fóliovým páskem). Nyní zjišťuji, že je určena pro sklon max. 85°
Na jaké desky? Máte tam osb nebo klasická prkna? Já mám na střeše šindel bez podkladu na prknech. Ale mám rozteč fošnových trámu 60cm a prkna maximálně široká 12cm . Na střeše jem měl prkna přes zimu a celkem byla vyschlá 18měsícu . Nic se nevlní , bezproblému .Šikmá střecha cca 40°.
Pokud jde o kolmou stěnu , radši se zajímejte zda jsou na to vyrobcem vyrobené . Myslím , že tam na to používají speciální podlepovou vrstvu , aby se šindel přitiskl a nepodfoukl .
Tak pokud se jedná o tři pásy šindele , tak bych je asi podlepil studeným asfaltem . guttashop.cz/...
šindel klasicky přibijte a pro jistotu spodní vrstvu co by se mohla odchlipovat , tak podlepíte cca po 20cm body. Přimáčknete a ono to zavadne. Nejde o to že by tam zatíkalo , ale spíše estetický dojem .
A 18mm fošna není , říká se prkno . Fošna bch řekl je od 4 až 5cm síly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.