Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění žaluzií

Od: atrama® odpovědí: 13 změna:

Prosím o nějaký fígl na čištění žaluzíí, od prachu to jde celkem dobře,ale třeba od zaschlých mušinců,čím to jde nejrychleji, poraďte,a jak se dostáváte až nahoru pod žaluzie u plastových oken, když jsou vytažené nahoru?Děkuji..*uspech*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

2x

*modla*Tak s tímto problémem bojujeme.*klik*Našla jsem toto.Jedno řešení je koupit nové. :D hobby.idnes.cz/...

zuzee*

Já používám většinou tip č. 1.

doplněno 28.10.09 20:00:

oprava tip. 2 ... Otírat jednu po druhé tak bych to dělala asi celý den. Nehledě na to že asi po půl okna mě začala bolet ruka

skvělý, takže si máme každý rok při špinavých žaluziích koupit nový na 4 okna za cca 10.000, tomu tedy říkám rada ... 3x *zed*. sorry.

papene*

Bylo to myšleno jako žert.;)

Jak vidno nikdo si nějak neví rady.

chipsik

Tip č. 2 se mi zdá nejrealističtější. Nenapadlo mě, že to jde vlastně i z druhé strany, když budu opatrná. Radši budu, než to dělat po jedné ;)

lidus*
hodnocení

2x

Zlaté žaluzie v původních šroubovacích oknech, ty se utřely od prachu 1x za rok.ty co máme teď na plastových oknech jsou stále zaprášené a navíc na parapetech nemohu mít kytky-žaluzie zavazí.Jedno řešení mám- často si sundávám doma brýle, jinak bych se zbláznila že to nejde umýt podle mých představ.

mamcazmoravy*
hodnocení

2x

Já jsem znala tip. č. 6 - neboli jakákoli stará látková rukavice, stylem jako na obr. u č.5. Výhodou je, že můžete přitlačit silou dle potřeby.

hodnocení

Díky za rady, vyzkoušela jsem tu starou rukavici a je to Ok, přikláním se k tomu, že byly zlaté žaluzie, ty vevnitř oken...Jelikož mám těch oken 8 velkých,pak ještě 5 malých,tak je to pro mě práce i s mytím, opravdu na týden, čím jsem starší, tím mi to jde pomaleji...Díky všem.*palec*

terry*

Ahojte no ja si myslím že utírání prachu jak píše pan výrobce opravdu nestačí,nevím jaké upevnění žaluzii máte vy,ale mě jdou po odstanění plastových krytek a odšroubování šroubků u napínacích vodících strun sundat takže je jednou za rok většinou po létě sundám ,hodím do vany s teplou vodou a pracím mýdlem a kartáčkem vydrhnu včetně šňůrek,osprchuji čistou vodou ,nechám uschnout a pověsím .Od té doby mi i lépe funguje stahování

Dobrá rada jak nechat žaluzie rychleji korodovat! Horní a spodní lišty jsou kovové! Jen stříklé barvou;)

dejavu*
hodnocení

1x

Já mám na to kočku, když má hlad, začne lízat žaluzie, to chrastí a mně to zlobí, tak jí jdu nasypat, ale radost z toho tedy nemám a čistí je ledabyle :-D

hodnocení

1x

Ahoj.Jsem živnostník zabívající se montáží žaluzií a nejlepší na udržení čistoty lamel je antistatická prachovka.Stačí pokaždé když v bytě utíráte prach(u nás 2xtýdně*smich*).Zavřete na jednu stranu,otřete a pak to samé na druhou stranu! Nikdy ne vlhkým hadrem! 6ebříčky co lamely držejí pak trpí a sesychají! Vydrží pak polovinu životnosti! Ktomu jak tu někdo píše že nové jsou 4 kusy za 10000kč tak se sakra plete! Mějte se pěkně! Tomáš.

prachosajka
hodnocení

0x

Muzu vam doporucit novinku v cisteni zaluzii od prachu, jmenuje se prachosaj a poradila mi to kamaradka, kdyz jsem mela depku z vanocniho uklidu ;+) je to rychle, ucinne a nespini to ty snurky na okrajich, info najdete primo na www.prachosaj.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]