Nejste přihlášen/a.
Přes rok beru příspěvek na bydlení. Kvůli psychickým problémům (nemám ráda úřady a bylo toho na mě moc) jsem si nebyla vyřídit příspěvek za červenec,srpen,září. Byla jsem až za říjen,listopad,prosinec a dostala jsem ho. Ted se chystám jít za leden, únor,březen a napadá mě zda bych si mohla zažádat i za ten červenec,srpen,září. Už tak sou tam na mě dost protivní a vždy se psychicky připravuju na to, že tam jdu, Děkuji za rady
Daro, nejlepší by bylo se zeptat právě u nich. Podle toho co píšete, tak to ale nebudete mít lehké, protože to byste musela asi "zabojovat" a to právě z těch psychických důvodů nezvládnete. Vím o případě, kdy zpětně vyplatili za půl roku, ale nejsem si jistá, že to byl běžný postup, musela bych se dotyčné osoby zeptat. A také tam hodně záleželo na přístupu té konkrétní úřednice a je to dost dávno. Možná, že dnes by to už ani nešlo. Ale zkusit to můžete. Jenomže na tom úřadě budete stejně jenom Vy a ta dotyčná úřednice. Zkuste se jí zeptat pokorně, jestli by nějaká možnost nebyla. Když tam na ni vyrukujete způsobem, že Vy jste si někde zjistila, že to možné je, tak nepochodíte. Zasekne se. Ale když ji poprosíte o pomoc, možná, že v ní probudíte lidskost a bude se snažit najít nějaké východisko. Z její kapsy to nejde, tak v tom mít problém nebude, je to spíš o mezilidských vztazích a ochotě pomoci.
Daro, obávám se, že to takhle daleko zpětně nepůjde. Příspěvek na bydlení přiznává tři měsíce zpětně, tzn., že Vám jej teď – splníte-li podmínky – přiznají od ledna. Něco jiného by bylo, kdybyste byla o dávku žádala a úřad Vám ji nějakým svým pochybením zamítl. Ale za zeptání nic nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.